ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σελίδα 2

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

Με τη διοίκηση της ΠΟΣΤ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

 
 

Συνάντηση με συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, η οποία εξαγγέλθηκε στα μέσα Αυγούστου από τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο της συνολικότερης εκποίησης μιας σειράς επιχειρήσεων με κρατική συμμετοχή (ΕΛΒΟ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλα) και με στόχο να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, γνωρίζουμε και το ρόλο τους. Αυτό θα έχει γενικότερες συνέπειες για όλο τον ελληνικό λαό σε μια περίοδο μάλιστα που τα πάντα ιδιωτικοποιούνται για να ανοιχτεί έδαφος στην κερδοφορία των μονοπωλίων, για νέες επενδύσεις, με τους εργαζόμενους όμως σε συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας και με πάρα πολλές απολύσεις.

Πιστεύουμε ότι σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί δεν μπορεί να βλέπει ο καθένας μόνο τα προβλήματα του δικού του κλάδου, όσο κι αν αυτά είναι πιεστικά. Επειδή έχουμε μια ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου με όλη τη βαρβαρότητα που ξετυλίγεται, το σύνθημα πρέπει να είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Απ' αυτήν την άποψη, ο αγώνας των ταχυδρομικών υπαλλήλων δεν μπορεί να μείνει μόνο στο δικό τους αντικείμενο ή δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Από την πλευρά των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γ. Βασιλόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλουν να αφήσουν χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση τον Ελληνα πολίτη, ο οποίος κατοικεί κατά κύριο λόγο σε έναν τεράστιο ορεινό όγκο που έχει η χώρα μας και σε εκατοντάδες νησιά. Μετά τι; Ως εργαζόμενοι και ως συνδικάτα έχουμε χρέος να αρθρώσουμε λόγο και να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα που έχουν διαμορφώσει στην κοινή γνώμη».