ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

26/10/2018

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Διαβάστε τι προβλέπει η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων που έπερεπε να είναι έτοιμες την 1/12/2018 αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όπως θα δελιτε στο επόμενο άρθρο μας μετά την προχειρότητα, ανευθυνότητα αλλά και ψέματα της κυβέρνησης όπως συμβαίνει στην πράξη μετά την έκδοση νέας εγκυκλίου όπως θα δείτε σε άλλη νεώτερη ανάρτησή μας. Το δυσάρεστο είναι η μή σωστή εγαρμοφή του άρθρου 30 ν.4387/2016 Πρόκειτε για κοροϊδία, κλοπή και ληστεία αν εφαροστούν αυτά τα σενάρια.

23/10/2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των παλαιών συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ. Η αίτηση μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΕΦΚΑ του τόπου διαμονής του καθένα.

02/10/2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛ-ΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Στα ΕΛ-ΤΑ δεν γίνονται αποδεκτές ούτε παρανομίες ούτε αυθαιρεσίες αλλά και κάθε είδους προσπάθειες εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζόμενων...

24/6/2018

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ π.χ. ΤΑΠ-ΟΤΕ

Με αφορμή τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στα ταμεία που οι ασφαλισμένοι πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές (π.χ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ ΔΕΗ κ.λ.π.) γράφονται και λέγονται πολλά. Οι συντάξεις που εκδίδονται πάντως μέχρι τώρα, δίνουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα που το αρμόδιο υπουργείο με δελτίο τύπου επιβεβαιώνει. Το υπέρογκο ποσό των 2,8 δις που προβλέπεται να κοπεί πάντως από το ασφαλιστικό που θα βρεθεί; Διάφορα δημοσιεύματα δίνουν άλλο τρόπο με μικρότερα ποσά. Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας την άποψη του αρμόδιου υπουργείου που μιλάει για τρόπο υπολογισμού του μέρους της ανταποδοτικής σύνταξης όπως αναλύουμε στο σχετικό μας άρθρο σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που είναι και το ευνοϊκότερο. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι προς εφαρμογή... Παρακάτω σας παραθέτουμε την επίσημη εκδοχή του αρμόδιου υπουργείου και ελπίζουμε να είναι και το τελικό σχέδιο.

2/5/2018

ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ <<ΤΡΟΜΟΥ>> ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Σε πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια βάζουν ξανά τους συνταξιούχους με τερτίπια ότι μπορεί και να μή γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 που ΗΔΗ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ... Όλοι θέλουμε πιστεύω να πάει η χώρα καλά, να απεξαρτηθεί από τους δανειστές, να χτιστεί η Κοινωνία και η οικονομία σε στέρεες και υγιείς βάσεις υπηρετώντας το γενικότερα συμφέρον αλλά αυτά μυρίζουν και θυμίζουν παλαιομοδίτικες και παλαιοκομματικές λογικές και δεν πρέπει να <<τσιμπάμε>> πλέον. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλά ότι έχουν χάσει διαχρονικά το μισό ετήσιο εισόδημα από τις συνεχείς μειώσεις στις κύριες συντάξεις και πάνω από 60% των επικουρικών. Θυμούνται επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση έλεγε ότι θα καταργήσει όλες τις προηγούμενες μειώσεις και θα επαναφέρει τις συντάξεις αλλά και των κατώτερο μισθό στα επίπεδα που ήταν πριν. Τι έγινε τελικά; Oι νέοι συνταξιούχοι με 40 χρόνια δουλειάς θα παίρνουν αναπλήρωση το πολύ 50% και οι παλαιοί θα υποστούν νέες περικοπές. Αυτή είναι η αλήθεια γενικά και μη περιοριζόμαστε <<εμείς>> στην ειδική αλλά δίκαιη μεταχείριση στα ειδικά ταμεία που πληρώναμε παραπάνω εισφορές.

16/04/2018

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ

Όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια επαναλαμβάνουμε τα ίδια... Οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, οι μισθοί στο μισό των παλαιών και εικονικοί των νέων, η ανεργία έγινε το μεγαλύτερο Κοινωνικό πρόβλημα, η Κοινωνία φτωχοποιήθηκε και η ζωή μας επιδοματοποιείται. Μη πιστεύουμε στις εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις. Τα στοιχεία και τι παίρνουμε στο χέρι δείχνουν την αλήθεια πέρα από παραμύθια, ψέματα και την προπαγάνδα των <<αρμοδίων>> που θέλουν να παρουσιάσουν μία εικονική πραγματικότητα. Οι ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία (ΤΑΠ-ΟΤΕ κ.λ.π.) λόγω των επιπλέον εισφορών που πλήρωναν έχουν αυξημένες συντάξεις και ανήκουν στον μικρό ποσοστό έως 4% που ξεπερνούν τα 1.000? γιαυτό να βλέπουμε και να κατανοούμε τι συμβαίνει κοιτάζοντας ολόκληρο τα φάσμα που υπάρχει γύρω μας που το βιώνουμε άλλωστε πιστεύω...όλοι. Δείτε με αριθμούς και στοιχεία την αλήθεια αυτή... Πάντως χωρίς να μεγαλώσουμε την πίτα σαν χώρα, να μοιράζεται δίκαια σε όσους δούλεψαν και προσέφεραν και όχι να μα ς την κλέβουν άλλοι, δεν γίνεται. Ανάπτυξη, πολιτκές απασχόλησης και Κονωνική πολιτική για τους πιό αδύναμους δείχνουν τον δρόμο.