ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

20/01/2020

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Μέσα στην εβδομάδα βαίνει προς διαβούλευση και μετά κατατίθεται στη βουλή για ψήφιση το νέο Ασφαλιστικό σχέδιο που τον Φλεβάρη μάλλον θα γίνει νόμος του κράτους. Εκεί, ανάμεσα σε πολλές αλλαγές, προβλέπονται νέοι αυξημένοι συντελεστές αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους έχουν από 30 έτη και πάνω ασφάλισης σε σχέση με όσα ισχύουν τώρα με τον ν.4387/2016. Αυτό σημαίνει ότι για όλους τους συνταξιούχους -παλαιούς πριν τις 13/05/2016 και νέους από 13/05/2016 και εφεξής- θα υπάρχουν αυξήσεις κυρίως στην λεγόμενη <<χρυσή 10ετία από τα 30 έως τα 40 έτη ασφάλισης. Αν τελικά ψηφιστεί με τους συντελεστές που δημοσιεύτηκαν όπως σας τους παρουσιάζουμε μπορείτε να δείτε τις διαφορές σε γενικό επίπεδο ασφαλισμένων. ΣΞΜΕΙΩΣΗ Στα ειδικά ταμεία ή σε όσους φορείς οι ασφαλισμένοι πλήρωναν επιπλέον εισφορές από το 20% (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, κ.λ.π.), στο ποσοστό της ανταποδοτικής όπως διαμορφωθεί τελικά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης πρέπει να προστεθεί και το επιπλέον ποσοστό που προκύπτει από τον συντελεστή 0,075% ανά μονάδα πάνω από το 20% και τα συνολικά έτη ασφάλισης με το καθεστώς αυτό για να έχουμε το τελικό ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης.

22/10/2019

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

Μικρό καλάθι και λίγες προσδοκίες ξανά....

02/07/2019

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ

Νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου προβλέπει το άρθρο 19 παρ. 2 του ν.4611/2019. Δείτε τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για το θέμα αυτό.

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΕΛ-ΤΑ

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

9/2/2019

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Σύμφωνα και πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο και δημοσιεύματα, ετοιμάζονται αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων χηρείας το επόμενο διάστημα. Μένει να έρθουν βέβαια και να περάσουν απο τη βουλή.