Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10.00' το πρωί. Για πρώτη φορά συμμετέχει το Πολιτιστικό Κέντρο ΕΛΤΑ, με το χορευτικό τμήμα του.
 
Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.

Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 650 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 1.000.000 πανελλαδικά και εκτός Ηπείρου, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014», την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10.00' πρωινή στο ΣΕΦ.

Κυριακή 16  Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00' το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2014» είναι αφιερωμένη στην ξενητιά και την μετανάστευση των Ηπειρωτών διαχρονικά, χθες  και σήμερα.

Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον Ηπειρώτικων χορευτικών τμημάτων από όλη την χώρα, με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές και με τη  επιπλέον συμμετοχή, είκοσι χορευτικών τμημάτων, από αποδήμους της Αττικής, προερχόμενους από την Μακεδονία και την Θράκη,  και του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΛΤΑ, με το χορευτικό τμήμα του, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «Πίτα του Ηπειρώτη 2014Ι» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.

Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και με προβολή οπτικοακουστικών συνθημάτων, ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας, για αυτό φέτος προσδοκούμε ότι η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Το trailer   της εκδήλωσης  ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10.00' πρωινή.


https://www.youtube.com/watch?v=4-KrFV7mHI8

 

Φωτογραφικό Υλικό