ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Τα Ταχυδρομεία όλου του κόσμου γιόρτασαν χθες, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου.

Η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) στις 9 Οκτωβρίου 1874.

Την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση απαρτίζουν 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες. Ανάμεσά τους και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που υπήρξαν ιδρυτικό μέλος της.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, ο κ. Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, επισήμανει:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρέχοντας ουσιώδεις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Είμαστε ίσως η μόνη ελληνική επιχείρηση που ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη και αυτή η εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί μέσα από την παράδοση καθορίζει και την πορεία μας προς το μέλλον.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν εκσυγχρονιστεί, εμπλουτίζουν διαρκώς τις υπηρεσίες τους με νέα προϊόντα και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο και στη νέα εποχή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς.

Οι 3.000 ταχυδρόμοι διανύουν καθημερινά 133.000 km για τη διανομή της αλληλογραφίας και καλύπτουν τρεις φορές το γύρο της Γης. Σαράντα εκατομμύρια πελάτες επισκέφθηκαν το 2012 το δίκτυο καταστημάτων και πρακτορείων ΕΛΤΑ.

Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι και επιδοματούχοι εξυπηρετούνται κάθε μήνα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα ΕΛΤΑ τιμούν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, καθώς είναι ιδρυτικό μέλος του τεράστιου αυτού παγκόσμιου δικτύου και συνεχίζουν να αποτελούν μια ζωτικής σημασίας επιχείρηση, αναγκαία για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας».

Στο καθιερωμένο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης κ. Bishar A.Hussein αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Ταχυδρομείο αποτελεί πραγματικά μία δημόσια υπηρεσία για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως από τη θέση του στην κοινωνία. 

Με περισσότερα από 600.000 ταχυδρομικά καταστήματα παγκοσμίως, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν απορρίπτεται. Την 9η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, προτρέπω τις κυβερνήσεις να θυμηθούν τη δυναμική που έχουν οι εθνικοί τους Ταχυδρομικοί Φορείς να επιδίδουν ουσιώδεις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες τους και στις επιχειρήσεις.

Και χαιρετίζω την αφοσίωση των 5 και πλέον εκατομμυρίων ταχυδρομικών υπαλλήλων παγκοσμίως, που εργάζονται για να συνδέουν παντού και καθημερινά ιδιώτες και επιχειρήσεις».