ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Εκτύπωση
08.07.10
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ Δ.Σ ΕΛ.ΤΑ
  ΑΘΗΝΑ  7 Ιουλίου 2010
Προς:
Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών &Δικτύων
Κο Ρέππα Δημήτριο
Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών &Δικτύων
Κο Σηφουνάκη Νικόλαο
Κοινοποίηση:
Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων
Κο. Σωκράτη Κάτσικα
Πρόεδρο Δ.Σ ΕΛ.ΤΑ
Κο. Πάνο Βουρνά
Διευθύνοντα Σύμβουλο  ΕΛ.ΤΑ
Κο Χρήστο Βαρσάμη

               Κύριοι Υπουργοί,
Σας έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, με παραστάσεις, ανακοινώσεις, και εξώδικα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταχυδρομείο και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.
 
Τα ΕΛΤΑ αποτελούν βασική υποδομή του κράτους, είναι επιχείρηση Γενικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος και ο φορέας παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, που εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Ελλάδας, όπου και αν κατοικούν. Ήταν και είναι δε καθοριστικός ο ρόλος του στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
 
Η Κυβερνητική απόφαση για την πώληση του 39% του Ταχυδρομείου είναι για μας πολιτική ξεπουλήματος, που πέραν όλων των άλλων περιορίζει το εύρος και την ποιότητα της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και απομονώνει την περιφέρεια.
 
          Κύριοι Υπουργοί,
Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές των γεγονότων. Με δεδομένη την επιταχυνόμενη μείωση του κύκλου εργασιών του ΕΛΤΑ σας καλούμε να πάρετε άμεσα την πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση μεταξύ Υπουργείου, Διοίκησης ΕΛΤΑ και εργαζομένων για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων της επιχείρησης. Παράλληλα δε, να καθοριστούν οι στρατηγικές ανάπτυξης του Οργανισμού μέσα από ένα νέο Συμβόλαιο Διαχείρισης.
 
Η τριμερής Διαβούλευση θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα εξής ζητήματα:
1. Την Κυβερνητική απόφαση για την πώληση του 39% του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
2. Την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων σε σχέση με το νέο καθεστώς των πληρωμών.
3. Τις στρατηγικές ανάπτυξης του ΕΛΤΑ (χρηματοοικονομικά προϊόντα, συνεργασία με το Τ.Τ, δέματα, διαφημιστικό Ταχυδρομείο, Ταχυμεταφορές, κ.λ.π. )
4. Το επιχειρησιακό σχέδιο.
5. Τις συμβάσεις του Δημοσίου.
6. Τα κοινοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ).
7. Το εύρος του Ταχυδρομικού Δικτύου
8. Το λειτουργικό κόστος των Καθολικών υπηρεσιών
9. Τα θέματα προσωπικού
10. Το νέο Ταχυδρομικό νόμο (σε σχέση με την 3η Ευρωπαϊκή ταχυδρομική οδηγία και την προοπτική απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς τo 2013).

Κύριοι Υπουργοί,
Ο ΕΛΤΑ έχει ιστορία, παρόν και μέλλον που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της χώρας. Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Εμείς από την πλευρά μας, δε θα αφήσουμε τον ΕΛΤΑ, μέσα από πολιτικές συρρίκνωσης, να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του προσανατολισμό, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή του πορεία, τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων.

Είναι απόφαση όλων μας να υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Ταχυδρομείου και το ρόλο του μέσα στην κοινωνία.

Περιμένουμε την απάντησή σας για τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης της τριμερούς  συνάντησης για όλα τα κρίσιμα θέματα του Ταχυδρομείου.
 
                   Για την Εκτελεστική Επιτροπή
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                             ΗΛΙΑΣ  ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ