''ΣΕΝΑΡΙΑ'' ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συνάδελφοι-σες

Παρά τις μέχρι σήμερα καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου για το φλέγον θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, τελευταία έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι φωνές και τα δημοσιεύματα από διάφορες κατευθύνσεις για το θέμα αυτό.

Αιτία η γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Οικονομίας για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, που δημιουργεί το κλίμα ανασφάλειας στις τάξεις των εργαζομένων. Όταν η Κυβερνητική πολιτική συνίσταται στο να πακετάρει τις ζημιογόνες και μη ΔΕΚΟ και να τις προσφέρει σε ιδιώτες, είτε παραχωρώντας την πλειοψηφία των μετοχών, είτε μέρος αυτών καθώς και το μάνατζμεντ, είναι λογικό να υπάρχει αυτή η ανησυχία.

Συνάδελφοι, είναι γνωστές οι θέσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα της μετοχοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΕΛΤΑ.

Δεν συζητάμε την παραχώρηση του μάνατζμεντ και την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Δεν διαπραγματευόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του Ταχυδρομείου και υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Θεωρούμε ότι καθήκον της πολιτείας είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου των ΕΛΤΑ και των καθολικών του υπηρεσιών, καθώς και η εκπλήρωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που έχει απέναντι στην Επιχείρηση και όχι το ξεπούλημα της.

Παράλληλα με την Κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η Διοίκηση του Οργανισμού μας έστειλε για διαβούλευση το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΛΤΑ 2010-2012 και περιμένει τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, όπως αυτές θα προκύψουν από την Συνεδρίαση της Ε.Ε στις 16-9 και του Δ.Σ στις 17-9-2010.

Επιχειρησιακό Σχέδιο, χωρίς οικονομικά στοιχεία και διασφάλιση βασικών παραμέτρων - θέσεις εργασίας σύμφωνα με την συγκυρία και την προοπτική του ΕΛΤΑ, προστασία εισοδήματος και δημόσιος έλεγχος - δεν μπορεί να συμφωνηθεί και να υλοποιηθεί όταν μάλιστα στηρίζεται σε ανεπίκαιρες μελέτες παρελθόντων χρόνων.

Μέχρι τότε, κανένας δεν μπορεί, με πρόσχημα τα προβλήματα της Ταχυδρομικής αγοράς, να εφαρμόζει σχέδια και να προκρίνει λύσεις.

Με την συμβολή όλων – Υπουργείου, Διοίκησης και εργαζομένων – απαιτούνται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα οδηγήσουν τον Οργανισμό σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Το Σ.Κ. και οι εργαζόμενοι του είναι έτοιμοι να πάρουν ξανά στα χέρια τους την διάσωση των ΕΛΤΑ.

Η Διοίκηση πρέπει με τολμηρές κινήσεις και τομές να δώσει το μήνυμα για να βγει ο ΕΛΤΑ από το αδιέξοδο που οδηγείται.

Σενάρια που αφορούν ζημιογόνες χρήσεις, δανεισμούς και αναγκαστικές λύσεις, κάτω από το βάρος των περιστάσεων, δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθουν στα ΕΛΤΑ.

Η ΠΟΣΤ έχει την δύναμη, την εμπειρία και τη γνώση για να βάλει φρένο σε τέτοιες πολιτικές.

Αυτό διαμηνύσαμε τόσο στη χθεσινή συνάντηση μας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Κάτσικα, όσο και στο νέο Υφυπουργό κ. Βούγια τον οποίο συναντήσαμε στην Θεσ/νίκη.

Ως εκ τούτου στηλιτεύουμε την καιροσκοπική αντιμετώπιση των θέσεων της ΠΟΣΤ από Συνδικαλιστικούς παράγοντες και παρατάξεις, καθώς καταδεικνύουν την ένδεια και την ψηφοθηρική τους διάθεση.

Η Ομοσπονδία ξανά με ευθύνη απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον του ΕΛΤΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει και αυτή την πρόκληση.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε ( μέσα από το site, ανακοινώσεις και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς ), για τις αποφάσεις και τις περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας.

Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση τους συνάδελφους-ες και σε συσπείρωση στα σωματεία μας.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα βγούμε ξανά από την κρίση αυτή και θα οδηγήσουμε το Δημόσιο Ταχυδρομείο σε πορεία ανάπτυξης.