ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΤΑ

 Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΟΣΤ, της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και του Υπουργείου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Οργανισμού (2010-2012.)

Η Ομοσπονδία, έχει διαμορφώσει τις προτάσεις της για την ανάπτυξη και τη διασφάλιση του Κοινωνικού χαρακτήρα του Ταχυδρομείου , μέσα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του ΔΣ της ΠΟΣΤ.

Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προεδρείου της ΠΟΣΤ ,με το Υπουργείο, τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και έγινε συνάντηση όλης της Ε.Ε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους Γενικούς Διευθυντές και το Διευθυντή Στρατηγικής και Ανάπτυξης.

Οι τελικοί άξονες του Επιχειρησιακού Σχεδίου συζητήθηκαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΣΤ όπου αποφασίστηκαν οι προτάσεις που θα στηριχθούν από την Ομοσπονδία και αφορούν κύρια τις στρατηγικές του Οργανισμού.

- Δημόσιο Ταχυδρομείο με κοινωνικά χαρακτηριστικά αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη θέση μας. Αντιδρούμε σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου.

- Η Ανάπτυξη και η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ είναι βασική μας προτεραιότητα. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα πρέπει να περιγράφει συγκεκριμένες επενδύσεις καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησης τους (ίδια κεφάλαια –βασικός μέτοχος- ΕΣΠΑ- κ.λ.π).

- Ζητούμε τη διασφάλιση και ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων καθολικών υπηρεσιών, με πρόβλεψη μέσα από το Επιχειρησιακό Σχέδιο, της κάλυψης του κοινωνικού κόστους του Δικτύου, καθώς και την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των καθολικών Υπηρεσιών. (Παράλληλα πρέπει με κάθε τρόπο να κλείσει το πρόβλημα του χρέους του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ.)

-Απαιτούμε την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων, του θεσμικού πλαισίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επαληθεύσουν στην πράξη, τις προτάσεις τους , για την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βρουν τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο αρωγούς.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν κάθε πολιτική που θα στρέφεται σε βάρος του Οργανισμού.

Ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει δυναμικούς και μαζικούς αγώνες για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου.