ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΤΑ

8 – 10 - 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δηλώσεις τους οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Ρέππας, επιβεβαίωσαν το «ρητό ενδιαφέρον» που καταγράφεται από το εξωτερικό για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Αντί η Κυβέρνηση να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει το κοινωνικό αγαθό της Ταχυδρομικής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, για όλους τους Έλληνες πολίτες, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο των Ταχυδρομείων και των αγροτικών δρομολογίων σε όλη την Επικράτεια και κυρίως στα νησιά στις ορεινές και στις απομακρυσμένες περιοχές και στην αγροτική ζώνη της Χώρας. Είναι δε πολιτική που περιορίζει το εύρος της εξυπηρέτησης των πολιτών και απομονώνει κυριολεκτικά την Ελληνική Περιφέρεια.

Εκχωρείται η διαφύλαξη του απόρρητου και της εχεμύθειας της επικοινωνίας σε διάφορα συμφέροντα και βέβαια η διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου στον έλεγχο και την ευθύνη «κάποιου» ιδιώτη.

Θυμίζουμε, ότι το Ταχυδρομείο εδώ και 190 χρόνια, είναι ταυτισμένο με την καθημερινή εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη, του αγρότη, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου, του μετανάστη, του σπουδαστή. Είναι αυτονόητο, ότι τόσο οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, όσο και η κοινωνία θα αντισταθούν σε αυτή την Κυβερνητική επιλογή.

Άλλωστε, οι εργαζόμενοι με τις δικές τους οικονομικές συνεισφορές επανέφεραν την επιχείρηση στην κερδοφορία και με την δική τους αγωνιστική συνεισφορά θα αποτρέψουν πολιτικές που διακυβεύουν το παρόν και το μέλλον του Δημοσίου Ταχυδρομείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                          ΗΛ. ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ