ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε έντονη υφεσιακή τροχιά επηρεάζοντας αναπόφευκτα και την πορεία του Ταχυδρομείου.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, το Ταχυδρομείο διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο του.

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης και των Διοικήσεων είναι αποθαρρυντικά και καταγράφουν την ειλημμένη απόφαση τους να απαξιώσουν τον αρχαιότερο και ιστορικότερο Οργανισμό.

Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον με προγραμματισμό, δεν υπάρχει στόχευση, ούτε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο σε λειτουργία.

Όχι μόνο εξακολουθεί να μην υπάρχει πρόγραμμα εξυγίανσης, βιωσιμότητας και αναδιοργάνωσης του Ταχυδρομείου, αλλά τουναντίον υπάρχουν κέντρα που επιδιώκουν τον επιμερισμό, τον διαμελισμό της Καθολικής Υπηρεσίας και να θέσουν στο περιθώριο, την επί 185 χρόνια, υπηρεσία και προσφορά τουΤαχυδρομείου προς τον πολίτη και την κοινωνία.

Η νέα Διοίκηση του Οργανισμού, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, το μόνο που κάνει είναι να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, δείχνοντας από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της απελευθερωμένης Ταχυδρομικής αγοράς, τα σημάδια της έντονης κάμψης και της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας. Ο ανταγωνισμός ελεύθερος και ανεξέλεγκτος μας αφαιρεί έσοδα από όπου και με όποιο τρόπο μπορεί.

Ο Οργανισμός τρέχει με έλλειμμα 7 και πλέον εκατ. - το πρώτο τρίμηνο-  και τα έσοδα πέφτουν καθημερινά.

Ο ΕΛΤΑ έχει  μπει στην ¨κατάψυξη¨.  

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών και το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τις έκτακτες συνεδριάσεις τους, 22 και 23 Απρίλη 2013, αποφάσισαν την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, για να αναδείξουν τα αίτια, τα προβλήματα και τις σκοπιμότητες που απορρέουν από την πολιτική που εφαρμόζουν Κυβέρνηση και Διοίκηση και που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  τον Οργανισμό σε απαξίωση και διάλυση.

Δεν θα μείνουμε θεατές.   

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.  

Ομόφωνα αποφασίσαμε:

-Παράσταση της Ε.Ε.  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ την Τετάρτη 24 Απρίλη 2013 για να εκθέσουμε την κατάσταση του Οργανισμού και να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους.

- Ενημέρωση των κομμάτων αρχής γενομένης από αυτά που απαρτίζουν την τριτοκομματική Κυβέρνηση.

- Ενημέρωση φορέων, εργαζομένων, πολιτών με ανακοινώσεις- καταγγελίες- δελτία τύπου.

- Συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης

- Προκήρυξη απεργίας μέσα στο Μάη με Πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αθήνα.

- Έκτακτη συνέλευση των Προέδρων και των στελεχών του κινήματος μας.

- Είμαστε αντίθετοι και θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την τοποθέτηση νέας Διοίκησης στα ΚΕΚ ΕΛΤΑ.

-  Συντονισμό όλων των ενεργειών από Διαπαραταξιακή Επιτροπή της ΠΟΣΤ

 

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να σταματήσουμε την συρρίκνωση του Οργανισμού, να αντισταθούμε στο ξεθεμελίωμα του και να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη του.

Όσοι νομίζουν ότι θα σύρουν το Συνδικάτο σε λάθος επιλογές, πλανώνται. Οι εργαζόμενοι θα αποκαλύψουμε όλα τα εξωθεσμικά κέντρα που απεργάζονται πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα του Ταχυδρομείου.