Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή της ΠΟΣΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο των επαφών και της ενημέρωσης των φορέων, των εργαζομένων Ταχυδρομικών, των συνδικαλιστικών στελεχών και των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκε την Πέμπτη 10 Γενάρη 2013 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της ίδιας μέρας, η αντιπροσωπεία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Κάτσινο, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το θέμα της πώλησης του Ταχυδρομείου.

«Η πώληση του Ταχυδρομείου θα σημαίνει κατάργηση του κοινωνικού κράτους, απολύσεις, ανεργία, κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων, συρρίκνωση του δικτύου και ακριβότερες ταχυδρομικές υπηρεσίες για τον Έλληνα πολίτη» επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, κατά την συνάντηση του με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας και κατέληξε πως «η ύπαρξη δομών, όπως αυτή του Ταχυδρομείου, που μπορούν να συμβάλουν στην ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Ο κ. Κάτσινος με την σειρά του, εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

«Αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην Περιφέρεια της χώρας, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης των ταχυδρομικών υπηρεσιών»  δήλωσε ο Δήμαρχος και εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα των Ταχυδρομικών αναγνωρίζοντας -όπως τόνισε- την συμβολή του Ταχυδρόμου και του Ταχυδρομείου στην επικοινωνία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Υποσχέθηκε πως θα φέρει το ζήτημα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο τοπικός τύπος κάλυψε εκτενώς τις εκδηλώσεις.

Η επίσκεψη στην πόλη της Ηγουμενίτσας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των σωματείων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Ηπείρου και Κέρκυρας.

Παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΤ και του κλιμακίου της Διαπαραταξιακής  Επιτροπή,ς εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα σωματεία των νομών της περιοχής, εξέφρασαν τις θέσεις τους και τον προβληματισμό τους για την Κυβερνητική απόφαση για πώληση του Ταχυδρομείου και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα για την βιωσιμότητα του Οργανισμού, μέσα από την ανάπτυξη, ούτως ώστε να εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση στο εγγύς μέλλον και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πάγια θέση όλων εμάς των εργαζομένων Ταχυδρομικών είναι, ότι το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης για όλους τους πολίτες της Επικράτειας, με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών θα πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του Ταχυδρομείου.