ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Δυναμική και μαζική ήταν η παρουσία μας στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο των απεργών συναδέλφων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη 2012, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της ΠΟΣΤ και των εργαζομένων Ταχυδρομικών στη συγκέντρωση, υποδηλώνει τη αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κοινή ιστορική διαδρομή και πορεία και μεγάλη προσφορά  του Ταχυδρομείου και του Τ.Τ στη χώρα.

«Οι δύο αυτοί Οργανισμοί, εδώ και περίπου δύο αιώνες, αποτελούν εργαλεία της κοινωνικής παρουσίας του κράτους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε δυσπρόσιτο και απομακρυσμένο σημείο του τόπου αυτού, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του πολίτη, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του νέου.

Παράλληλη διαδρομή για το Ταχυδρομείο και το Ταμιευτήριο, ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Και σήμερα για ακόμη μια φορά είμαστε εδώ αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης που εκπορεύονται από την Τρόικα και την Κυβέρνηση.

Είμαστε μαζί στους δρόμους του αγώνα.

Πουθενά στον κόσμο συνάδελφοι, Ταχυδρομείο και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι ιδιωτικά.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές αυτοκτονίας, έχοντας βάλει στο στόχαστρο επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.

Η αρχή έγινε τον Αύγουστο, όταν με αιφνιδιαστική απόφαση, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε την πώληση του ΕΛΤΑ και αμέσως μετά τον Σεπτέμβρη αποφάσισαν το ξεπούλημα του ΤΤ. Μάλιστα σκανδαλωδώς εξαίρεσαν το Ταμιευτήριο από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ίση μεταχείριση με αυτές.

Αντί να ξεκινήσουν την ανακεφαλαιοποίηση από μια  τράπεζα που ήταν 1η στην Ελλάδα και 3η στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια πριν από το κούρεμα του χρέους, από μια τράπεζα που από το 2003 πρόσφερε στον προϋπολογισμό 5 δις ευρώ, προτίμησαν να το εξαιρέσουν.

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη μη βιωσιμότητα του Ταμιευτηρίου στηρίχθηκε σε αναληθή και κατασκευασμένα στοιχεία.

Θέλουν να ξεφορτωθούν ότι έχει ευθεία αναφορά στην κοινωνία.

Είναι αναγκαιότητα για τον Έλληνα πολίτη να συνεχιστεί ο κοινωνικός ρόλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως Τράπεζα Λαϊκής Αποταμίευσης.

Να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μικροαποταμιευτή, του μικροδανειολήπτη, του μικρομετόχου απέναντι στα Τραπεζικά συμφέροντα και τα καρτέλ.

Προσπαθούν εδώ και καιρό να θέσουν σε εφαρμογή τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον πόλεμο κατά των συνδικάτων και των εργαζομένων. Μάταια όμως.

 

Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί και η αρχή θα γίνει από εμάς εδώ.

 

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποδομήσουν τους βασικούς κοινωνικο-οικονομικούς πυλώνες.

 

Δεν θα ηττηθούμε.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε και να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε».

Φωτογραφικό Υλικό