ΚΟΜΒΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

dimos

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΚΟΜΒΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο στόχος


Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ.) ξεκίνησε την λειτουργία του στις 16 Ιουλίου του 2012. Αποτελεί τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί υποστηρικτικά και  σε αρμονία με όλες τις υπηρεσίες Κοινωνικού Σκοπού που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας.

Στόχος μας είναι η συλλογή και η διάθεση αγαθών σε άτομα και οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε όσα είναι χρήσιμα για την καθημερινή διατροφή και διαβίωσή τους. Η παροχή βοήθειας δεν είναι μόνο σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα & ρουχισμό) αλλά και σε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την έυρυθμη λειτουργία ενός νοικοκυριού.

 

Η εξατομικευμένη προσέγγιση


Η διανομή των προσφερόμενων ειδών γίνεται μετά από προσωπική επικοινωνία με τους ωφελούμενους και με ατομικό ραντεβού. Ο Κόμβος αφήνει οριστικά πίσω του τη θλιβερή εικόνα της μαζικής διανομής σε ανθρώπους σε ουρές και αποκαθιστά τις συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, που οφείλει η δημοτική αρχή στη σχέση της με τους πολίτες.

Για τους δικαιούχους που εγγράφονται στη βάση του Κόμβου ζητούνται τα εξής στοιχεία:

         η διεύθυνση διαμονής τους (πρέπει να είναι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων)

         η οικογενειακή τους κατάσταση

         η οικονομική τους κατάσταση

         η εργασιακή τους κατάσταση

 

Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά, γιατί η καλή πληροφόρησή μας για την κατάσταση των δικαιούχων βοηθάει ώστε τα αγαθά να μην διανέμονται απρόσωπα, παρά να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

 

Κάλυψη των πραγματικών αναγκών


Όλοι όσοι εργαζόμαστε στον Κόμβο ενθαρρύνουμε τους δικαιούχους να μας ενημερώνουν για τις ανάγκες τους ώστε να φροντίζουμε για την καλή εξυπηρέτησή τους.

Η προσωπική αυτή επαφή δίνει τη δυνατότητα μιας συνεχούς καταγραφής και αποτύπωσης όχι απλώς των πολιτών που έχουν τις προϋποθέσεις να προσφύγουν στη βοήθεια του Κόμβου, αλλά, κυρίως, των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στις συνθήκες της βαθειάς και παρατεταμένης κρίσης οι ανάγκες των ανθρώπων μεταβάλλονται, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά. Ο Κόμβος μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξή τους και να προσαρμόζει τους στόχους και τη λειτουργία του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές με μεγαλύτερη επάρκεια.

 

Επικοινωνία


Εάν θέλετε να εμπλακείτε στο δίκτυό μας ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες καλέστε μας στο 15422.

Εάν θέλετε να μας γνωρίσετε από κοντά θα μας βρείτε στη διεύθυνση:

Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας (παλιό Φρουραρχείο) 104 40 Σταθμός Λαρίσης

Το ωράριο λειτουργίας μας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 μέχρι τις 17.00.

 

                                                                                   

                                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

                                                                                                         ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ