Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας, για συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι ταχυδρομικοί για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Ταχυδρομείο.

Την Τρίτη 16 Οκτώβρη 2012, έθεσε το θέμα προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου,

και προσκάλεσε την Ομοσπονδία να παραβρεθεί.

Η Συντονιστική Διαπαραταξιακή Επιτροπή της ΠΟΣΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Βασιλόπουλο ήταν παρούσα στην συνεδρίαση.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Βασιλόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το Ταχυδρομείο και τις συνέπειες της πώλησης του.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων, του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.

Η πολύωρη συνεδρίαση κατέληξε με το ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το οποίο σας το παραθέτουμε παρακάτω.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και δίπλα στους εργαζομένους

Εκτύπωση

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του, σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

- Να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μία σημαντική και αξιόπιστη κρατική δομή, όπως είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

- Να δηλώσει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων να παραμείνει ο φορέας στο Δημόσιο, για να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης , όπου κι αν κατοικεί, ταχυδρομική εξυπηρέτηση καθημερινά, με αξιοπιστία, ποιότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε το λογικό και το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, αντιπροσωπεία των οποίων παρέστη στη Συνεδρίαση, ενώ τόνισε ότι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να μπουν όροι, όρια και κανόνες. Τόνισε δε, πως σε καιρούς - οικονομικά και κοινωνικά - δύσκολους, κρίνεται σωστό και ώριμο να μπαίνει στην άκρη το πολιτικό κόστος κάθε απόφασης στήριξης του κοινωνικού ιστού.

«Όταν ένα αίτημα – αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα - είναι σωστό και δίκαιο, θα το υποστηρίζουμε. Η διγλωσσία δεν βοηθάει την κοινωνία, δεν βοηθάει τη χώρα.

Αν δεν αναδείξουμε ΤΩΡΑ και δεν πάρουμε θέση ΤΩΡΑ στις λάθος αποφάσεις του πολιτικού συστήματος, είναι σαν να αναμασάμε την ίδια τροφή, σαν να επαναλαμβάνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις των τελευταίων 30 ετών που κληρονομήσαμε.

Χρέος μας είναι να υψώσουμε τη φωνή μας και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας και ΟΧΙ να σιωπήσουμε».