Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Η Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης φορέων και πολιτών για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΤΑ, βρέθηκε στο νησί της Σύρου το διήμερο 8 και 9 Οκτώβρη και είχε σειρά επαφών με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενους στο Ταχυδρομείο του νησιού.

Ο κύκλος επαφών άνοιξε με τη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Σύρου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα στο δημαρχείο της Ερμούπολης.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα διασφάλισης της ποιότητας των παρεχομένων ταχυδρομικών υπηρεσιών στη νησιωτική Ελλάδα και τόνισε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Ταχυδρομικών για να συνεχιστεί η συστηματική ταχυδρομική εξυπηρέτηση στα νησιά της χώρας μας.

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πουσσαίος κατά τη συνάντηση με την Επιτροπή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Συντονιστικής Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομείου της Σύρου, τόνισαν την ανάγκη να καταστεί το Ταχυδρομείο μοχλός ανάπτυξης και όχι ισοπέδωσης και να μην «θυσιαστεί» στον βωμό συμφερόντων.

Η επίσκεψη στο νησί ολοκληρώθηκε με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργάνων και εργαζομένων στο Ταχυδρομείο της Σύρου.

Μέσα από μια ανοικτή διαδικασία οι συνάδελφοι Ταχυδρομικοί κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον και τη σωτηρία του Ταχυδρομείου.

Ο τοπικός τύπος και τα τηλεοπτικά κανάλια του νησιού κάλυψαν και πρόβαλαν εκτενώς, σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα και τον τύπο, την επίσκεψη, με την επισήμανση ότι αποτελεί αναγκαιότητα να παραμείνει το Ταχυδρομείο υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς αποτελεί τον καθρέπτη του Ελληνικού κράτους.

 

Φωτογραφικό Υλικό