ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ


                                                                                                            Αρ. Πρωτ. 183

                                                                                                           Αθήνα 20- 6 - 2012


Προς:

Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ
και Πρόεδρο των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ
κον Χρήστο ΒαρσάμηΔιευθύνοντα Σύμβουλο Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ
κον Κωνσταντίνο Ταρλαγιάκαι Μέλη Δ.Σ ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ

 

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας, επανερχόμαστε για πολλοστή φορά, για να αναδείξουμε ένα πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους ζήτημα, αυτό των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.

Η ανάπτυξη της θυγατρικής εταιρείας του ΕΛΤΑ, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, ήταν για μας άμεση προτεραιότητα και βασικός κρίκος βιωσιμότητας και προοπτικής του Οργανισμού.

Στις μέρες μας, στον αιώνα της ταχύτητας και των μεταφορών, θα περίμενε κανείς, ότι η δημιουργία μιας εταιρείας εξειδικευμένης, όπως οι Ταχυμεταφορές, με την συνδρομή ενός πολύ μεγάλου ονόματος, όπως είναι αυτό του EΛΤΑ, θα κυριαρχούσε στην αγορά, το μερίδιο της συνεχώς θα ανέβαινε, προσθέτοντας κέρδη και υπεραξία και στην μητρική εταιρεία.

Αντ’ αυτού όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από πολιτικές απομείωσης, απαξίωσης και ξεπουλήματος, οι Κυβερνώντες επιχείρησαν να αποκόψουν τον ΕΛΤΑ από την θυγατρική του εταιρεία.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι με θέσεις και προτάσεις παλέψαμε για την βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την έξοδο της εταιρείας από την κρίση και δώσαμε σκληρούς αγώνες για να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς για διάλυση και ξεπούλημα της εταιρείας.

Σήμερα ο κύκλος εργασιών των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ δεν είναι απλά καθηλωμένος, αλλά έχει υποστεί και μείωση δεχόμενος πέραν των άλλων και την πίεση της οικονομικής ύφεσης.

Το φρενάρισμα του κατεχόμενου μεριδίου της αγοράς με καθοδικές και καθόλου αισιόδοξες τάσεις, δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών, αλλά απαιτεί αποφασιστικές δράσεις και καινοτόμες λύσεις.

Ενόψει μάλιστα και της επικείμενης πλήρους απελευθέρωσης της Ταχυδρομικής αγοράς από 1-1-2013, είναι αναγκαίο, περισσότερο παρά ποτέ, να δούμε πως αυτός ο «κοιμώμενος γίγαντας» θα ξυπνήσει. Οι συνέργειες προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ.

Κύριοι,

Η συμμετοχή της ΠΟΣΤ στο μετοχικό κεφάλαιο των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ποσοτικά και αριθμητικά κριτήρια, αλλά πρέπει να εκληφθεί στην πραγματική της διάσταση που εκφράζει το ενδιαφέρον, την υποστήριξη, την προώθηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων και της προοπτικής του Ταχυδρομείου και των εργαζομένων του.

Την Πέμπτη 24 Μαΐου στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ και το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ απαιτούν την ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών στη μητρική εταιρεία ΕΛΤΑ.

Αυτό είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και αποτελεί σωστική κίνηση για τους δύο Οργανισμούς.
Παράλληλα δεσμευόμαστε να κινήσουμε όλες τις διαδικασίες και να αγωνιστούμε, για να περάσει ως έργο η ενσωμάτωση που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Κύριοι,

Όλες οι αναλύσεις ακόμη και των ανταγωνιστών δείχνουν ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει το μεγάλο βήμα της ενσωμάτωσης των δύο Οργανισμών.

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την μητρική, θα είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, επιβάλλεται, στην Συνέλευση των μετόχων στις 28 Ιουνίου να υπάρξει κοινή θέση-απόφαση που, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα οδηγήσει τον ΕΛΤΑ και τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στην νέα εποχή.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, η ΠΟΣΤ και οι εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών θα αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια που θα ανακινήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, για να σταματήσουν τη δημιουργία ενός ισχυρού ανταγωνιστικού πυλώνα, αυτού του Ταχυδρομείου και των Ταχυμεταφορών.

 

 

                          Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                              ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ