ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Πριν στεγνώσει η μελάνη από την πρόσφατη έκκλησή μας για υπευθυνότητα, τουλάχιστον από τους επίσημους φορείς του χώρου μας (παρατάξεις και σωματεία), στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, δυστυχώς σήμερα είμαστε αναγκασμένοι ν’ απαντήσουμε σε επιστολή – ανακοίνωση παράταξης που κυκλοφόρησε και είναι γεμάτη ανακρίβειες, ψέματα και παραπληροφόρηση παίζοντας με την αγωνία των συναδέλφων.

Με το ίδιο περιεχόμενο αναδημοσιεύεται από τους γνωστούς κύκλους του διαδικτύου του χώρου μας «για διαφήμιση και εγκυρότητα μάλλον» σπέρνοντας πανικό και ανασφάλεια στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Η Π. Ο. Σ. Τ., μέσα στον ορυμαγδό των σκληρών μέτρων της Τρόικας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, έγκαιρα είχε πάρει θέση για τα θέματα αυτά και ενώ πρέπει να ταξινομήσουμε τις σκέψεις μας και τις ενέργειές μας ως πολίτες και ως εργαζόμενοι, έρχονται οι κάθε λογής ανεύθυνοι και με ψευδείς πληροφορίες αναστατώνουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Έλεος πια. ! !

Τι σκοπούς νομίζετε ότι εξυπηρετείτε; Έχετε πιστεύετε όλοι εσείς κανένα πολιτικό, παραταξιακό όφελος και εν πάση περιπτώσει αυτό μόνο καθορίζει την πολιτικο-συνδικαλιστική σας στάση;

Δεν υπάρχει πια εκεί στη ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ και αλλού κανένας ψύχραιμος και λογικός άνθρωπος να αναλογιστεί τις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων που σ’  αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να δρουν με σοβαρότητα  και υπευθυνότητα;

Πόσο πιο κάτω θα πέσετε ;

Στην πλήρη απαξίωση θα φθάσετε από τους συναδέλφους με αυτά που λέτε και κάνετε.

Όσο για τ’ αναφερόμενα στην επιστολή, δεν υπάρχει ούτε λίστα 700 ατόμων για εργασιακή εφεδρεία, ούτε τίποτα ανάλογο στα ΕΛΤΑ. Είναι όλα ψέματα και μυθεύματα κάποιων που νομίζουν ότι ενημερώνουν σωστά και θα κερδίσουν και κάτι. Εμπλέκουν δε και την Π. Ο. Σ. Τ. ότι δήθεν γνωρίζει και συνηγορεί.

Σαν δε ντρέπεστε.

Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορό σας.

Τα συνολικά στοιχεία απασχόλησης χωρίς ονόματα που έχουν δοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών δεν δόθηκαν για τους λόγους αυτούς που επικαλούνται.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που διαψεύδονται οι ίδιοι άνθρωποι όπως έγινε για τις περικοπές του 2011, κ. α.

Τα σενάρια για το μέλλον του ΕΛΤΑ, το ενιαίο μισθολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία και ό,τι  άλλο ακούγεται ή γράφεται τις μέρες αυτές,  μας απασχολούν πολύ σοβαρά, είναι στην ατζέντα της δράσης μας και θα σας ενημερώνουμε υπεύθυνα χωρίς κινδυνολογίες.

Δεν αποκλείουμε τίποτα για το μέλλον αλλά καταδικάζουμε κάθε κίνηση που δημιουργεί κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.

Όπως και στην προηγούμενη επικοινωνία μα,ς σας είχαμε καλέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και με ψυχραιμία να αποφασίσει ο καθένας για την τελική επιλογή του, το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Όχι πανικός και από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Τ. θα έχετε πάντα έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.