ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ - ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

 

Συναδέλφισσες – οι

Με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας των 151 φορέων όπου θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός και στα Ταχυδρομεία.

Δεχόμαστε σωρεία ερωτημάτων και γινόμαστε δέκτες κλίματος ανασφάλειας και πανικού μετά την ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης και δεν γνωρίζουμε τη συνέχεια.

Δυστυχώς όμως το διάστημα αυτό, υπάρχουν και διακινητές ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης που είναι συνάδελφοι στα ΕΛ-ΤΑ και το κάνουν για λόγους σκοπιμότητας και ενδεχομένως συνδικαλιστικής ή πολιτικής εκμετάλλευσης.

Με τόσο σημαντικά θέματα, όπως η δουλειά μας, ο μισθός μας, το μέλλον μας, δεν πρέπει να παίζει κανείς.

Η Ομοσπονδία είναι γνώστης των θεμάτων, είναι κοντά στις εξελίξεις, ενημερώνει, όταν πρέπει, σοβαρά και υπεύθυνα τους εργαζόμενους.

Για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, που δεν είναι κάτι καινούριο- γιατί την πατρότητά του την διεκδικούν πολλοί- έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν και το καταγγέλλουμε σαν μέτρο αντικοινωνικό, άδικο, εξοντωτικό και προειδοποίηση απόλυσης.

Τα ΕΛ-ΤΑ πάντως, δεν είναι στους 151 φορείς αυτούς που θα εφαρμοστεί τώρα το μέτρο και οι συνάδελφοι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να κάνουν κινήσεις που σε άλλες συνθήκες δεν θα έκαναν.

Είμαστε εκτός λίστας στην φάση αυτή, όπως εξαιρεθήκαμε και στις τελευταίες περικοπές που έγιναν από το Γενάρη του 2011.

Το τι θα συμβεί στο άμεσο ή απώτερο μέλλον είναι κάτι που δε μπορούνε να γνωρίζουμε μέσα  στο κλίμα ρευστότητας και πρωτόγνωρων καταστάσεων για την χώρα και τους εργαζόμενους και δεν δεσμευόμαστε πλέον για τις ενέργειες και αποφάσεις άλλων.

Για το λόγο αυτό ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να παίρνει τις αποφάσεις του ανάλογα με τις δυνατότητες επιλογών που έχει και  στο χρόνο που εξελίσσονται τα γεγονότα.

Το ίδιο σχεδόν σενάριο υπάρχει και στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου των ΔΕΚΟ.

Θα εφαρμοσθεί απ’ ότι λένε στο στενό δημόσιο τομέα τον Οκτώβρη του 2011 και θα ακολουθήσει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα, το πεδίο εφαρμογής, τον τρόπο, τις διαδικασίες κ.λ.π.,  δεν τα γνωρίζουμε ακόμα και ασφαλώς πολλά εξαρτώνται από  τις πολιτικές, κοινωνικές και αντικειμενικές συνθήκες της περιόδου αυτής.

Και τα δύο αυτά θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ανατρέπουν κάθε ατομικό οικογενειακό ή άλλο προγραμματισμό και αλλάζουν τη ζωή μας, γι’ αυτό θέλουν υπεύθυνη στάση και προσέγγιση απ’ όλους.

Η ενημερωτική μας αυτή επικοινωνία έχει χαρακτήρα επαγρύπνησης και όχι εφησυχασμού ή πανικού.

Δεν βγάζουμε οδηγίες παραμονής ή αποχώρησης στα ΕΛ-ΤΑ για κανέναν.

Εμείς και όλη η κοινωνία αγωνιζόμαστε για να μη συμβούν όλα αυτά και δεν είμαστε απλοί θεατές που περιγράφουμε τα γεγονότα.

Αν υπάρχει κάτι νεότερο για τα θέματα αυτά ή άλλες εξελίξεις θα σας κάνουμε κοινωνούς  όπως πάντα υπεύθυνα και έγκυρα.

Παράλληλα βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία και συντονισμό με τα άλλα συνδικάτα των ΔΕΚΟ και τη Γ.Σ.Ε.Ε. και θα γίνει κοινή σύσκεψη για τα θέματα αυτά.

Συναδέλφισσες - οι 

Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και  ενότητα  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

Υ.Γ. Όσο έχει να κάνει με τη στοχοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, των συνδικαλιστικών στελεχών, της Π.Ο.Σ.Τ. και του ΕΛ-ΤΑ, που τελευταία πήρε μορφή οργανωμένης κατασυκοφάντησης, (περιβόητη έκθεση Ρακιντζή δημοσιεύματα, ΜΜΕ κ.λ.π.) πολύ σύντομα θα έχετε ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, με ευρύτερες συνέπειες, αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, τις Σ.Σ.Ε., το νομικό και θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και η Π.Ο.Σ.Τ. το χειρίζεται σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε., άλλες Ομοσπονδίες και διεθνείς οργανώσεις  και θα αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια.