ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των στελεχών του, με στόχο την απαξίωση τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις το πρόγραμμα ξεπουλήματος του ΕΛ.ΤΑ και του Δημόσιου πλούτου της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συνδικάτα δεν λειτουργούν στην παρανομία, ούτε υπογράφουν μυστικές συμφωνίες. Η νομιμότητα, η διαφάνεια και η θεσμική λειτουργία, αποτελούν βασικές τους αρχές και αξίες.
Έχουν δε την υποχρέωση να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για αυτούς.
Στο πλαίσιο αυτό διαβουλεύονται, κατά νόμο, με τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, (Εργοδότες και Κυβέρνηση) και καταλήγουν σε συμφωνίες που παίρνουν τη μορφή Σ.Σ.Ε.,
οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες, έχουν ισχύ νόμου και ενίοτε υπερισχύουν των νόμων.
(Σχετικά : ο νόμος 1876/1990 και οι νομολογίες 1015/2000 & 809/2008 του Αρείου Πάγου.)

Και ενώ αυτή είναι η αλήθεια, ποια σκοπιμότητα άραγε εξυπηρετείται από τις θέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που εκφράζονται μέσω πορισμάτων και «διαρροών», περί παράνομων και παράτυπων συμβάσεων και συμφωνιών μεταξύ των Συνδικάτων, των Εργοδοτών και των εκάστοτε Υπουργών ?

Η προσπάθεια λάσπης δεν σταματά εδώ. Χρειάζεται και οικονομικό σκάνδαλο.
Έτσι προκειμένου να παρουσιάσουν κάποιο ποσό που να έχει στοιχεία πρόκλησης ανατρέξανε δώδεκα χρόνια πίσω και καταγράψανε κάθε δαπάνη του ΕΛ.ΤΑ που θα μπορούσε να έχει χαρακτήρα κοινωνικής παροχής.
Και με μεγάλη σπουδή τις βάπτισαν «επιδοτήσεις» και «προκλητικές παροχές».

Υποστηρίζουμε ότι ο ΕΛ.ΤΑ, ούτε στοιχειωδώς δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, προς τους εργαζόμενους στα Ταχυδρομεία και για να γίνει αντιληπτό αυτό, ως μέγεθος, αρκεί μια απλή διαίρεση του επίμαχου ποσού με τα δώδεκα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ , τα Πρωτοβάθμια Σωματεία τους και η Ομοσπονδία τους, δεν πτοούνται από αυτές τις στοχευμένες συκοφαντίες.
Θα υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου, τον κοινωνικό του προσανατολισμό και θα αντισταθούν στα σενάρια ξεπουλήματός του.