ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

 

Αρ.Πρωτ.: 2120 
Αθήνα, 07 / 06 / 2011
 
Προς:
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛ-ΤΑ
Χρήστο Βαρσάμη
Απελλού 1
10188 Αθήνα
 
                                                                                                                                       
Κύριε Σύμβουλε,
 
Η αφερεγγυότητα της Διοίκησης μας εκπλήσσει για μια ακόμη φορά αρνητικά.
Δε μπορούμε να κατανοήσουμε πως γίνεται άλλα να συμφωνείτε με τους εργαζόμενους και άλλα στο τέλος να επιχειρείτε να εφαρμόσετε.
Αυτή η λειτουργία σας πρέπει επιτέλους να σταματήσει, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο χρηστής διοίκησης, εξαντλήσατε την υπομονή μας και δε μας απασχολεί από ποια παράκεντρα της Απελλού στο τέλος επηρεάζεστε.
Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε.
 
Να έχετε εργασιακή ειρήνη ή όχι
- Να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ΕΛ-ΤΑ ή όχι
- Να λειτουργείτε με βάση τις συμφωνίες με τους εργαζόμενους που γίνονται στο  φως της ημέρας ή με βάση τις εντολές σκοτεινών παρασκηνίων.
 
Πάντως, η τελευταία σας εντολή για οριζόντια περικοπή των τομέων διανομής κατά 20% μετά την 30/06/2011, και μάλιστα χωρίς στοιχεία χαρτογράφησης, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί.
 
Για μια ακόμα φορά ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ-ΤΑ επιβεβαιώνετε την αντίληψη των εργαζόμενων ότι με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις που υιοθετείτε υποσκάπτετε κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια εύρυθμης λειτουργίας του Ταχυδρομείου.
 
Ο ΕΛ-ΤΑ δεν είναι το μαγαζάκι σας να αποφασίζετε με το έτσι θέλω, αυθαίρετα, τη στελέχωση των μονάδων παραγωγής. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των πραγματικών στοιχείων, όχι γιατί είναι απαίτηση των συνδικάτων, αλλά γιατί είναι η απαίτηση της λογικής και της ευθύνης που οφείλετε να έχετε για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
 
Λογικές οριζόντιων περικοπών στην παραγωγή δεν πρόκειται να περάσουν κάτω από οποιαδήποτε πίεση. Το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή: Φέρτε μας στοιχεία. Όπου τα στοιχεία δείχνουν περικοπές, ας πάμε σε περικοπές. Όπου όμως δείχνουν ότι απαιτείται ενίσχυση της στελέχωσης θα απαιτήσουμε άμεση ενίσχυση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος και θα κρατήσει όσο χρειάζεται, για να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα. Ο άλλος τρόπος είναι, με δική σας αποκλειστική ευθύνη, να μη γίνει τίποτα.
 
Θα έπρεπε να είχατε καταλάβει ότι απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που διακινείτε. Αν αγνοείτε ότι το Ταχυδρομείο σημαίνει να πηγαίνει το γράμμα στον πολίτη, δεν το αγνοούμε εμείς. Ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς, σας υπενθυμίζουμε ότι μόνος δρόμος επιβίωσης της επιχείρησης είναι να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Κάθε άλλη επιλογή οδηγεί στη συρρίκνωση και στην αποδυνάμωση του ΕΛ-ΤΑ στην ταχυδρομική αγορά προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Κάντε επιτέλους τη δουλειά σας και σταματήστε να παίζετε τους μαθητευόμενους μάγους.
 
Για τελευταία λοιπόν φορά σας καλούμε να εφαρμόσετε στο ακέραιο αυτό που συμφωνήσατε με τους εργαζόμενους. }Οποιαδήποτε αύξηση ή μείωση στους τομείς διανομής θα προκύπτει μετά από χαρτογράφησή τους~.
Αν τολμήσετε εσείς ή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ, να δημιουργήσετε τετελεσμένα σε άλλη κατεύθυνση, όπως κάνατε με την περιβόητη Διοικητική Αναδιοργάνωση, τότε αναλαμβάνετε το κόστος των επιλογών σας δίνοντάς μας παράλληλα το δικαίωμα να σας καταγγείλουμε και για συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του ίδιου του ΕΛ-ΤΑ.
 
 
   Για την Εκτελεστική Επιτροπή
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                   ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ
 
 
Κοιν.: Σωματεία-μέλη μας