Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 1 Ιούνη 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα:
-         Ιδιωτικοποίηση ΕΛ-ΤΑ.
-         Εκποίηση του μερδίου του ΕΛ-ΤΑ (10%) στο Τ.Τ.
-         Πώληση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Συνεργασία με ΕΛ-ΤΑ.
-         Λήψη αποφάσεων για  κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ. ομόφωνα κατέληξε σε συγκεκριμένες δράσεις και όρισε το χρονοδιάγραμμα αυτών.
Το Δ.Σ. επαναβεβαίωσε τις θέσεις του για τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και την πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για τη μη εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:
-         Συμμετέχουμε την Πέμπτη 2 Ιούνη στην κοινή Συνέντευξη Τύπου ΔΕΚΟ – ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο Παρκ στις 11.00 η ώρα το πρωί.
-         Συμμετέχουμε μαζικά το Σάββατο στις 4 Ιούνη στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ομονοίας στις 11.00 η ώρα το πρωί.
-         Την Τετάρτη 8 Ιούνη οργανώνουμε κοινή Συνέντευξη Τύπου η ΠΟΣΤ και το σωματείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων, κινητοποιήσεων, προτάσεων και παραστάσεων.
-         Προκηρύσσουμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 9 Ιούνη.
-         Πραγματοποιούμε την ίδια μέρα Πανελλαδική συγκέντρωση Ταχυδρομικών στην Αθήνα και κοινή πορεία με τους εργαζόμενους του Τ.Τ. και άλλων χώρων, ενάντια στο γενικό προσκλητήριο ξεπουλήματος της Κυβέρνησης και της Τρόικας που δεν έχει προηγούμενο.
-         Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 του Ιούνη.
-         Σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες, τα σωματεία και την ΓΣΕΕ οργανώνουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.
Ο αγώνας ξεκίνησε. Ο χώρος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα.  Δεν διαπραγματευόμαστε καμιά αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ταχυδρομείου και του Τ.Τ. Δεν διαπραγματευόμαστε την πώληση του 10% της συμμετοχής μας στο Ταμιευτήριο, γιατί αυτό σημαίνει αυτόματα και την χρεοκοπία του Οργανισμού.
Αγωνιζόμαστε από κοινού με τους εργαζόμενους του Τ.Τ. για τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δύο Οργανισμών. Την προώθηση προϊόντων λιανικής τραπεζικής μέσα από το δίκτυο των δύο Οργανισμών αποτελώντας έτσι την Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα. Την παροχή χρηματοοικονομικών και ταχυδρομικών για όλους τους Έλληνες δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό πυλώνα βιώσιμο και αναπτυξιακό.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον μας.
Φτάνει πια. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου εξουσιοδότησε το Προεδρείο της ΠΟΣΤ για λήψη έκτακτων αποφάσεων για περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις.