ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 21/6/2007

Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007, με την ανεπανάληπτη μαζικότητα και δυναμική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση, εκφράζουμε την κάθετη αντίδραση μας στις πολιτικές που εφαρμόζονται στο Ταχυδρομείο, τις Ταχυμεταφορές και τον ασφαλιστικό μας φορέα το ΤΑΠ ΟΤΕ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 

  1. Να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του Ταχυδρομείου, να εφαρμοστούν πολιτικές ανάπτυξης με νέες υπηρεσίες και έμφαση στον χρηματοοικονομικό τομέα, να υποστηριχτεί το πανελλαδικό δίκτυο και η παροχή της Καθολικής Υπηρεσίας με Ποιότητα σε όλη την Ελλάδα για όλους τους πολίτες.
  2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για ΟΛΑ τα κενά σε ΟΛΗ τη χώρα, χωρίς Συνέντευξη, χωρίς διαχωρισμούς σε νέους και παλαιούς, με ένταξη στον ΓΚΠ ΕΛΤΑ.
     
  3. Να αποσαφηνίσει η Κυβέρνηση την πολιτική της για την προοπτική και την ανάπτυξη των Ταχυμεταφορών και να καταρτιστεί αξιόπιστο Στρατηγικό Σχέδιο που να εγγυάται την ανάπτυξη τους.
     
  4. Να σταματήσει να είναι το Διοικητικό Συμβούλιο των Ταχυμεταφορών μια «μικρή ΚΕΔΚΕ» θυμίζοντας θέατρο του παραλόγου.
  5. Να διασφαλιστεί η σύνδεση, η συνεργασία και η κοινή αναπτυξιακή πορεία ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών με την άμεση θεσμική ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου των Ταχυμεταφορών με στελέχη του ΕΛΤΑ.
     
  6. Να μπει άμεσα ΤΕΛΟΣ στους ενοικιαζόμενους και να στελεχωθούν όλες οι θέσεις εργασίας με μόνιμες προσλήψεις.
     
  7. Να επιστραφούν τα χρήματα από το δομημένο ομόλογο στο ΤΑΠ ΟΤΕ.
     
  8. Να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε αυτούς που ενέπλεξαν στα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια το ΤΑΠ ΟΤΕ.
  9. Να σταματήσουν τα σενάρια για την ένταξη του ΤΑΠ ΟΤΕ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ αντίθετα από τις προϋποθέσεις που οι τρείς Ομοσπονδίες (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ) έχουν θέσει. Ένταξη στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΑΠ ΟΤΕ.
  10. Να αποκατασταθεί η θεσμική και δημοκρατική λειτουργία στον ΕΛΤΑ. Να καταδικαστούν και να απομονωθούν φαινόμενα αυταρχικής, αλαζονικής, παραδιοικητικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να λειτουργεί έξω από κάθε θεσμικό και δημοκρατικό πλαίσιο.
     

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, δεν θα αφήσουν τον ΕΛΤΑ μέσα από πολιτικές συρρίκνωσης να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του προσανατολισμό. Ο ΕΛΤΑ έχει ιστορία και έχει μέλλον που ταυτίζεται με την προοπτική των εργαζομένων, την ανάπτυξη του λαού και της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση, αποφασιστικότητα και ενότητα τον αγώνα μας.