ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ 24-9-2007

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την εθνική τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα με ανυπολόγιστες συνέπειες  στη ζωή των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Δυστυχώς, χάθηκαν άδικα τόσες ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, περιουσίες εξαφανίστηκαν και η κοινωνική και οικονομική ζωή σταμάτησε.
 

Η πολιτεία απούσα άφησε τους πολίτες και τον τόπο στην τύχη τους.

Η ταχυδρομική οικογένεια συμπαραστέκεται ολόψυχα στον πόνο τόσων συνανθρώπων μας και όπως πάντα δείχνει ξανά το ανθρώπινο πρόσωπό της με αποφάσεις και ενέργειες που θ’ ανακουφίσουν έστω  και λίγο τους πληγέντες.
Έτσι το Δ. Σ. της Π. Ο. Σ. Τ. που συνεδρίασε στις 31 / 08 / 2007 αποφάσισε  ομόφωνα την παρακράτηση ποσού 10 € από κάθε μόνιμο εργαζόμενο στον ΕΛΤΑ.
Από το ποσό αυτό, τα 5 € θα κατατεθούν στον κοινό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί από Γ.Σ.Ε.Ε. & ΑΔΕΔΥ για όλους τους πυρόπληκτους μαζί με ισόποσο ποσό των εργοδοτών.
Το υπόλοιπο,  θα δοθεί στους συναδέλφους των πυρόπληκτων περιοχών με διαδικασία που θα διαμορφωθεί μέσα από προτάσεις των Συλλόγων και τελικές αποφάσεις του Δ. Σ. της Π.Ο.Σ.Τ. αφού προηγηθεί καταγραφή από τους Συλλόγους των περιοχών που επλήγησαν.
Είναι ένα μικρό βοήθημα αλλά ένα μεγάλο μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πιστεύουμε ότι θ’ ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοι.
Ο ΕΛΤΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Τ. Τ. να πάρουν δραστικά μέτρα για την ανακούφιση των συναδέλφων στους πυρόπληκτους νομούς, όπως :

 Μετατροπή όλων των στεγαστικών δανείων από το Τ. Τ. των συναδέλφων στις
 περιοχές που επλήγησαν σε άτοκα.
 Χορήγηση νέων άτοκων στεγαστικών δανείων.
Θα  προτείνουμε στον ΕΛΤΑ ν’ αναλάβει την διακίνηση των δεμάτων ατελώς για τις πυρόπληκτες περιοχές.
Η Π. Ο. Σ. Τ. θα συμμετάσχει με συναδέλφους στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής με εθελοντική συμμετοχή στην αναδάσωση ή άλλες ενέργειες που θ’ απαιτηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Κλιμάκιο της Π. Ο. Σ. Τ. θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και θα έχει συνεργασία για όλα αυτά με τους συλλόγους και τους συναδέλφους για καλύτερο αποτέλεσμα.
Όπως πάντα βέβαια η εισφορά είναι προαιρετική και όποιος συνάδελφος θέλει, μπορεί με αίτησή του στην αρμόδια υπηρεσία να εξαιρεθεί.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Π. Ο. Σ. Τ. έγκαιρα συζήτησε με την Διοίκηση του ΕΛΤΑ την καταβολή του ειδικού εκλογικού επιδόματος που δίνεται στο προσωπικό.
Δυστυχώς βρήκαμε αρνητική διάθεση εκ μέρους της, επικαλούμενη το μικρό διάστημα που θα μοιραστεί το υλικό (δύο {2} εβδομάδες περίπου) αλλά και την δική της εκτίμηση ότι τα έσοδα θα είναι πολύ περιορισμένα λόγω και των έκτακτων γεγονότων με τις φωτιές.
Όπως επίσης, ότι λόγω ανάκλησης των αδειών θα πληρώνει πολλούς εποχικούς χωρίς να παράγουν έργο.
Τους διαμηνύσαμε τους κινδύνους που υπάρχουν εάν δεν ικανοποιηθεί το προσωπικό για το επιπλέον έργο αλλά και την εντατικοποίηση που υπάρχει την περίοδο αυτή.
Έτσι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έγινε κοινή συμφωνία στα πλαίσια των εκλογών του 2004. Οι εργαζόμενοι θα μοιραστούν α) το 75 % των εσόδων μέχρι 3 εκατ. €, β) το 50 % των εσόδων μετά τα 3 εκατ. € μέχρι τα 5 εκατ. €. Επιπλέον, δύο Σάββατα και μία Κυριακή τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι διανομείς, όπου υπάρχει όγκος δουλειάς.
Τα έσοδα  μετρούνται από 21 / 08 / 2007 και η περίοδος διανομής του επιδόματος από 31 / 08 / 2007 μέχρι τις εκλογές.
Το επίδομα στη διανομή θα δοθεί ανά τομέα και ασφαλώς θα υπάρχει κλιμάκωση ανά περιφέρεια, θέση εργασίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία όλων των εργαζομένων.
Τις λεπτομέρειες και τα ακριβές ποσό θα ορίσει κοινή επιτροπή που έχει συσταθεί και όταν συλλέξει όλα τα στοιχεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΓΙΑ ΤΗΝ Π. Ο. Σ. Τ.


                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                          ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ