ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/9/2008

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Καθημερινά οι εργαζόμενοι δέχονται ολομέτωπες επιθέσεις σε δικαιώματα και κατακτήσεις.
Η Κυβέρνηση με αυταρχισμό, αλαζονεία και αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τις λαϊκές αντιδράσεις, συνεχίζει με την φοροεπιδρομή και χωρίς πολιτική ελέγχου της ακρίβειας να εξανεμίζει το εισόδημα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Με το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και του λαού.
Με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μετατρέπει τη χώρα σε παράδεισο για τα κερδοσκοπικά συμφέροντα με άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Με την αποδιοργάνωση του Ασφαλιστικού συστήματος εκδικείται τους συνταξιούχους και επιδιώκει να οδηγήσει τους εργαζόμενους στα «σαγόνια της ιδιωτικής ασφάλισης».

Όταν η Κυβέρνηση αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο, όταν καταργεί με συνοπτικές, αιφνιδιαστικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις, όταν εφαρμόζει μια ακραία ταξική νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ο δρόμος του αγώνα είναι όχι μόνο μονόδρομος αλλά ταξική επιταγή για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Όταν η Κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει τα ελάχιστα και προαπαιτούμενα για την άμεση ανακούφιση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, δεν υπάρχει περιθώριο για ανοχή στην πολιτική αυτή.
Η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής αλλά και της αντοχής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.Επιδιώκουν να ακυρώσουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα και ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ κατά τη διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων, δυναμική που σε συνδυασμό με την Κυβερνητική πολιτική τροφοδότησης της ακρίβειας, οδηγεί σε διεκδικήσεις και κατακτήσεις που υπερβαίνουν την εξαγγελθείσα εισοδηματική πολιτική. Προσπαθεί η Κυβέρνηση να βάλει πλαφόν, να  μπλοκάρει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Με αυτές τις εξελίξεις δικαιώνεται η επιλογή της απόφασης για υπογραφή της ΣΣΕ όταν οι άλλοι χώροι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, έπειτα από την τροπολογία δίνουν αγώνα για να υπογράψουν τουλάχιστον στα επίπεδα της ΕΣΣΕ και να αποφύγουν το αδιέξοδο που τους οδηγεί η Κυβερνητική πολιτική.