ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7-7-2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η μεγαλειώδης αγωνιστική απεργιακή, μαζική και μαχητική συγκέντρωση, πορεία και διαδήλωση της 18 Ιουνίου ανέδειξε για άλλη μια φορά και με τον πιο δυναμικό τρόπο την αμετάκλητη απόφαση των εργαζομένων να υπερασπιστούν την προοπτική και τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ απέναντι στις πολιτικές που τον οδηγούν στη διάλυση, την απαξίωση και την χρεοκοπία.
Οι αγωνιστικές μας παρεμβάσεις απέτρεψαν την οριστική και άμεση χρεοκοπία του ΕΛΤΑ. Κυβέρνηση και Διοίκηση αναγκάστηκαν να ματαιώσουν και να τροποποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, χωρίς όμως να τους εγκαταλείψουν.
Αποτρέψαμε έναν ακόμη κίνδυνο, ξεπεράσαμε ένα εμπόδιο, αποφύγαμε έναν σκόπελο, δεν λύθηκαν όμως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική που ασκείται στο Ταχυδρομείο τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε σε μια διαρκή κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης να οδηγήσει το Ταχυδρομείο στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τελικά στα χέρια των συμφερόντων.
Προσπάθειες που είχαν κυρίαρχες αιχμές την κλοπή της διακίνησης της αλληλογραφίας του Δημοσίου, των Διαβατηρίων, το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και τελευταία τον εγκλωβισμό του ΕΛΤΑ σε έναν δανεισμό χωρίς αρχή και τέλος.
Με τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες αντισταθήκαμε, αποτρέψαμε και ανατρέψαμε καταστάσεις που είχαν κοινή αφετηρία, ίδιους στόχους και υπονόμευαν το μέλλον, τη προοπτική και τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η επικοινωνιακή τεχνική της  διαχείρισης των προβλημάτων, που η εικόνα παραμερίζει την ουσία, και τα λόγια περισσεύουν ενώ τα έργα και οι αποφάσεις υπολείπονται των πραγματικών αναγκών.
Τα κέντρα εξουσίας και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με φήμες και διαδόσεις, με λαϊκισμούς και παραπληροφόρηση να παραποιήσουν και να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στο δικό τους μέγεθος και να επηρεάσουν την άποψη των εργαζομένων για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και τρόπο, νόμιμο ή παράνομο, ηθικό ή ανήθικο, να κάνουν το άσπρο μαύρο, το ψέμα αλήθεια.

Έτσι σήμερα, έπειτα από την αποτροπή του ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και της χρεοκοπίας του ΕΛΤΑ , δειλά και θρασύδειλα, κρυφά και φανερά, με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, με φήμες και λασπολογία, με συκοφαντικούς ισχυρισμούς και απίστευτους λαϊκισμούς, άρχισαν και πάλι να προσπαθούν να μειώσουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζομένων.

Αυτοί που μέσα από την άγνοια και τη γραφικότητα τους θεωρούν ότι μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις και το φρόνημα των εργαζομένων, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αυτογελοιοποιούνται.

Αυτοί που βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία» που εκτελούν συμβόλαια κατασυκοφάντησης και αποπροσανατολισμού, καθημερινά εκτίθενται και απομονώνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Αυτοί που καμώνονται ότι μόλις χθες έμαθαν για τις εξελίξεις της περιόδου που οι ίδιοι χειρίστηκαν και υποστήριξαν, αποκαλύπτουν την κενότητα και την αμάθεια τους.

Αυτοί που έβγαλαν τις μάσκες και αποκάλυψαν τον υπονομευτικό ρόλο τους με τις απεργοσπαστικές τους πρακτικές και ανακοινώσεις, πήραν αποστομωτική απάντηση από τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή στην Απεργία, την συγκέντρωση και το συλλαλητήριο.
Αυτοί που καλούσαν σε απεργοσπασία υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα και όλα έχουν λυθεί, τι έχουν να πουν τώρα που ακόμη και η Διοίκηση την ημέρα της Απεργίας παραδέχτηκε ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά;
Όσοι υποστήριζαν ότι έπρεπε να περιμένουμε τις αποφάσεις και έπειτα να αντιδράσουμε, δεν βλέπουν σήμερα ότι χωρίς τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις θα είχε οδηγηθεί ο ΕΛΤΑ σε οριστική χρεοκοπία;
Η εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς κριτική δεν κρύβει τις αδυναμίες ούτε τις σκοπιμότητες.
Η επιλογή της παρέμβασης πριν τις αποφάσεις, η αποτροπή και ανατροπή πολιτικών πριν τα καταστροφικά αποτελέσματα, υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.
Ο Αγώνας των Εργαζομένων απέτρεψε τη χρεοκοπία, τη διάλυση, το κλείσιμο και το ξεπούλημα του ΕΛΤΑ.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ΠΟΣΤ έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να παρουσιάσει και να υπερασπιστεί την αλήθεια, να δώσει τον αγώνα ενάντια στους τεχνικούς της εξουσίας, στους λασπολόγους και τους συκοφάντες, να αποκαλύψει όλους αυτούς που με θράσος στο προσκήνιο αλλά και ύπουλα στο παρασκήνιο, μεθοδεύουν και απεργάζονται πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.


ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικό ταμιευτήριο
Το ζήτημα της μετοχικής και επιχειρησιακής συνεργασίας ΕΛΤΑ και Ταμιευτηρίου, η ΠΟΣΤ το έχει αναλύσει και το έχει αναδείξει στη σωστή του διάσταση πολύ καιρό πριν ανακύψει το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμιευτηρίου.
Έχουμε απαιτήσει συνολική αξιολόγηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας για να καταδειχτεί ότι δεν εξελίσσεται με τρόπο που να υπηρετεί τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ, έχει αλλάξει προσανατολισμό και στόχο.
Η διαφοροποίηση των εσόδων του Ταχυδρομείου και η ανάπτυξη χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών μέσα από το δίκτυο μας δεν είναι πλέον το κυρίαρχο στοιχείο της συνεργασίας. Το σχέδιο για τη λειτουργία της τράπεζας της γειτονιάς, του νησιού και του χωριού δεν υλοποιείται. Ο ΕΛΤΑ παρέχει το δίκτυο του στην υπηρεσία του Ταμιευτηρίου χωρίς να διαμορφώνονται συνθήκες που θα υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ και την αποτελεσματικότητα του δικτύου.
 
Έτσι το ζήτημα της συμμετοχής του ΕΛΤΑ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμιευτηρίου, δεν μπορούσε να κριθεί μεμονωμένα και αποσπασματικά.

Η Κυβέρνηση επέλεξε το Ταμιευτήριο να γίνει το πλυντήριο για το ξέπλυμα του Δημόσιου χρέους και του Ελλείματος και το βασικό εργαλείο για τα επιχειρούμενα χρηματιστηριακά παιχνίδια της. Όμως το Ταμιευτήριο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο γιατί τα δομημένα και τοξικά ομόλογα που φορτώσανε τα προηγούμενα χρόνια, τόσο με την αγορά τους όσο και με τον τρόπο που τα ξεφορτώθηκαν,  το έφεραν σε οριακό σημείο κερδοφορίας.
Η επιλογή της Κυβέρνησης για αύξηση - διπλασιασμό του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμιευτηρίου είναι πολιτική και όχι επιχειρησιακή απόφαση.
Εξυπηρετεί πολιτικές αποφάσεις, στοχεύει στον απεγκλωβισμό των κρατικών ενισχύσεων (από τα 28 δις) στο Ταμιευτήριο και την άμεση ή έμμεση είσπραξη για την ενίσχυση του προϋπολογισμού.
Αυτή η πολιτική απόφαση είχε άμεσες επιπτώσεις για το μέλλον και την προοπτική του ΕΛΤΑ. Δεν μπορούσε να κριθεί με αποκλειστικά με επιχειρησιακά κριτήρια αλλά καθαρά πολιτικά όπως και με πολιτικές αποφάσεις έπρεπε να δοθεί λύση, να μην απομειωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΛΤΑ, να μην καταστρατηγηθεί η μετοχική συνεργασία με το Ταμιευτήριο, να μην εγκλωβιστεί ο ΕΛΤΑ σε δανεισμό, να μην εγκαταλείψει ούτε να μεταβιβάσει το κράτος σαν βασικός μέτοχος το 90% των μετοχών του ΕΛΤΑ.
Η Κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα, η Κυβέρνηση είχε υποχρέωση να αναλάβει και το κόστος.
Έτσι η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΕΛΤΑ με κεφαλαιοποίηση των οφειλών του ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια για τη συμμετοχή στην αύξηση του κεφαλαίου του Ταμιευτηρίου, επανέφερε στον ΕΛΤΑ τη διαταραχθείσα ισορροπία στη μετοχική συμμετοχή του 10%.
Τώρα, με αστείες και ανυπόστατες δικαιολογίες, με διασπορά ψευδολογιών και επικοινωνιακά κόλπα, προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος της παρέμβασης των εργαζομένων.
Προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για τους κινδύνους που δημιουργούσε η πολιτική τους και οδηγούσαν τον ΕΛΤΑ στην άμεση και οριστική χρεοκοπία.
Προσπαθούν να διαμορφώσουν την εικόνα ότι η υπόθεση «μετοχική και επιχειρησιακή συνεργασία ΕΛΤΑ και Ταμιευτηρίου» έχει λυθεί.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο ψέμα.
Ο ΕΛΤΑ σήμερα παραμένει υπηρέτης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεν έχει διαμορφωθεί Επιχειρησιακό σχέδιο για την υλοποίηση της ανάπτυξης χρηματοοικονομικών και τραπεζικών εργασιών, δεν αξιοποιείται η έκταση του δικτύου για κοινές και επωφελείς δράσεις και βέβαια οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομείου με την τεράστια προσφορά και την ανεκτίμητη εμπειρία περιθωριοποιούνται.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε και επιμένουμε να διεκδικούμε την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που πηγάζουν μέσα από τη μετοχική συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με άμεση προτεραιότητα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εξέλιξης της.


Κατάσταση του ΕΛΤΑ
Σήμερα ο ΕΛΤΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα ενώ Κυβέρνηση και Διοίκηση όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να τα αντιμετωπίσουν αλλά αντίθετα με την πολιτική τους επιδεινώνουν την κατάσταση.

• Οι οφειλές για τη διακίνηση της αλληλογραφίας του δημοσίου, τη διακίνηση του Τύπου και της Εθνικής συμμετοχής στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επενδύσεων ξεπερνούν τα 70 εκ € και καθημερινά αυξάνονται.

• Συνεχίζει η πολιτεία να μην καταβάλλει το κόστος για την παροχή των Καθολικών Υπηρεσιών και της διατήρησης του Πανελλαδικού Δικτύου.

• Ο ΕΛΤΑ όχι μόνο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού του προγράμματος αλλά δεν έχει ενταχθεί ούτε στο ΕΣΠΑ για να διασφαλιστεί ένα επίπεδο επενδύσεων.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σύμφωνα με το ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο, δεν γίνονται. Κυβέρνηση και Διοίκηση επιμένουν στην αλλαγή των Εργασιακών Σχέσεων, επιμένουν οι νέοι εργαζόμενοι σήμερα και όλοι αύριο, να μην καλύπτονται από τις ΣΣΕ, να έχουν μικρότερες αμοιβές και να θεσμοθετηθούν οι ελεύθερες απολύσεις.

• Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου γίνεται φανερό σε όλη τη χώρα ότι στο σημείο που έχουν φέρει το Ταχυδρομείο δεν θα χορηγηθούν οι Κανονικές Άδειες σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις ανάγκες των εργαζομένων ενώ παράλληλα δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί η ποιότητα των υπηρεσιών.

• Η πρόθεση και η πρακτική της Διοίκησης και του Διευθύνοντος Συμβούλου να εξαντλήσουν τη δράση τους σε αποφάσεις καταστρατήγησης του Θεσμικού Πλαισίου, των Νόμων και των Συλλογικών Συμβάσεων ξεσηκώνει κύμα αντιδράσεων των εργαζομένων, των Σωματείων, της ΠΟΣΤ, της ΓΣΕΕ και της Κοινωνίας.

Απευθύνουμε πρώτη και τελευταία προειδοποίηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη νέα Διοίκηση του ΕΛΤΑ:
 

Τους καλούμε να κατανοήσουν άμεσα τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες της θέσης τους, γιατί από την ανάληψη των καθηκόντων τους δείχνουν να το αγνοούν.
Ο ΕΛΤΑ δεν είναι ούτε θα γίνει κομματικό λάφυρο.
Το Δημόσιο Ταχυδρομείο είναι βασική υποδομή του κράτους, έχει σαφέστατο κοινωνικό ρόλο.
Τους καλούμε να κατανοήσουν ότι ο ΕΛΤΑ και η ζωή δεν άρχισε το 2004 όπως και δεν τελειώνει με τις επόμενες εκλογές.
Θα είναι χρήσιμο για τη Διοίκηση να ενημερωθεί ότι το Ταχυδρομείο έχει μια μακρόχρονη ιστορική διαδρομή, έχει διαμορφώσει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και σε αυτή τη πορεία οι εργαζόμενοι είχαν καταλυτικό ρόλο και συμμετοχή.
Εάν από πολιτική άποψη έχουν εχθρική ή φοβική στάση απέναντι στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα ή ακόμη να αγνοούν ότι έχουν θεσμική υποχρέωση διαλόγου και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους ιδιαίτερα όταν προκηρύσσονται απεργιακές κινητοποιήσεις, από τη θέση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ έχουν πολιτική και θεσμική υποχρέωση να διαβουλεύονται με τα θεσμικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Διοίκηση έχει βασική υποχρέωση να αντιπαρατεθεί με τα προβλήματα και όχι με τους εργαζόμενους.
Αυτός είναι απαράβατος όρος για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ΕΛΤΑ.
Ο χειρισμός των σοβαρών θεμάτων με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα. Η λογική «για κάθε λύση έχουμε ένα πρόβλημα», δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ. 
Δεν μπορεί μέλη της Διοίκησης και ούτε είναι αυτός ο ρόλος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να συμπεριφέρονται ως «Ηρακληδείς του Στέμματος», να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και να υπερασπίζονται πολιτικές που ακόμη και η Κυβέρνηση δεν τις υπερασπίζεται.
Η τακτική να αντιπολιτεύονται τις Κυβερνήσεις άλλων κρατών αλλά και την … επόμενη Διοίκηση και Κυβέρνηση για προβλήματα που σήμερα δημιουργούνται και πρέπει να λυθούν, είναι τακτική ετεροπροσδιορισμού και δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις προσωπικές, ατομικές και συλλογικές ευθύνες τους.

Ας αφήσει λοιπόν την ανέξοδη μελλοντολογία, τις προφητείες και την κινδυνολογία ο Διευθύνων Σύμβουλος και ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΛΤΑ όσα υπάρχουν και όσα με την πολιτική του δημιουργεί.

Η απόφαση του για την μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής της Συνέλευσης των Μετόχων του ΕΛΤΑ με την απαράδεκτη και προκλητική πρόφαση ότι υπάρχει κίνδυνος από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, μπορεί να υπαγορεύτηκε από άγνοια ή φοβία αλλά έφερε τον ΕΛΤΑ σε οριακό και επικίνδυνο σημείο που θα επέφερε τεράστια ζημία στο Ταχυδρομείο.

Στην ίδια κατάσταση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έφερε η επιλογή και ο τρόπος χειρισμού της συμμετοχής του ΕΛΤΑ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμιευτηρίου.
Δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν είχαν λύση και επεδίωκαν το κόστος των επιλογών τους να φορτωθεί στον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους.
Τώρα με επικοινωνιακές τεχνικές προσπαθούν να παρουσιάσουν δικό τους επίτευγμα το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους δεν επέτρεψαν να εφαρμόσουν την πολιτική τους.
Σώσαμε τον ΕΛΤΑ από άμεση και οριστική χρεοκοπία και δηλώνουν ικανοποιημένοι αυτοί που τον οδηγούσαν εκεί!!!
Δεν μπορούν να κρύψουν όμως ότι σήμερα ο ΕΛΤΑ ξεπέρασε το πρόβλημα που Κυβέρνηση και Διοίκηση δημιούργησαν αλλά έχει μπροστά του τα ίδια με χθες προβλήματα, βρίσκεται στην ίδια δύσκολη και χειρότερη θέση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Διοίκηση συνδικαλίζεται, εκφράζει  νέα πολιτικά ήθη και καλεί σε συγκέντρωση-σύσκεψη συνδικαλιστικά στελέχη χωρίς την ενημέρωση της ΠΟΣΤ. Ας φανταστούν την περίπτωση να καλούσε η ΠΟΣΤ σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών εν αγνοία της Διοίκησης!!!
Χειρίζονται τα ζητήματα με επικοινωνιακά κόλπα και χάνουν χρόνο και ευκαιρίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο ΕΛΤΑ δεν διοικείται.
Η ιεραρχία, η υπηρεσιακή δομή βρίσκεται σε απομόνωση και σε διωγμό.
Σύμβουλοι και παρασύμβουλοι, παραδιοικητικοί μηχανισμοί αρχίζουν να κυριαρχούν και να εκπροσωπούν Διοίκηση και  θεσμική ιεραρχία.
Οι παράνομες αποφάσεις, οι συνδικαλιστικές και δικαστικές διώξεις, οι απειλές και οι μεταθέσεις, είναι πρωτοβουλίες του μηχανισμού ή εντολές της Διοίκησης; Σε κάθε περίπτωση ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει την ευθύνη, τη θεσμική και νομική υποχρέωση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να μην αφήσει κανένα περιθώριο ανάπτυξης φαινομένων κομματισμού και παραδιοίκησης.
Αυτό το μοντέλο έρχεται από το παρελθόν, έχει στοιχίσει στον ΕΛΤΑ και στους εργαζόμενους και έχει καταδικαστεί.
Απευθύνουμε πρώτη και τελευταία προειδοποίηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ:
Το Ταχυδρομείο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια κομματαρχών.
Οι εργαζόμενοι είναι ΕΔΩ.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν φαινόμενα κομματισμού, παραδιοικητικής λειτουργίας και άρχισαν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις, αντιδράσαμε άμεσα και αποφασιστικά.
Η κινηματική, πολιτική και νομική μας αντίδραση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα καταλογίζοντας τις ευθύνες όπου ανήκουν, ατομικά ή συλλογικά.
Στο Ταχυδρομείο υπάρχουν Θεσμοί.
Όσο η Διοίκηση επιμένει να ακολουθεί τον χωρίς τέλος κατήφορο εμείς δεν θα αφήσουμε το Ταχυδρομείο και τους Θεσμούς να τους ακολουθήσουν.

Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.
Να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους, να σταματήσουν την αποδιοργάνωση του ΕΛΤΑ, να λύσουν προβλήματα, να διασφαλίσουν την παροχή των Καθολικών Υπηρεσιών, τη Βιωσιμότητα του Πανελλαδικού Δικτύου και να σεβαστούν Νόμους, ΣΣΕ και Θεσμικό Πλαίσιο.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πορεία του ΕΛΤΑ. Στη κορύφωση της κρίσης, με έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό και χωρίς Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο, η βιωσιμότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου απειλείται.

Αποτρέψαμε το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ αλλά ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί επιχειρησιακό σχέδιο που να διασφαλίζει την υποστήριξη και την ανάπτυξη τους.
Η προσπάθεια για την κλοπή έργου από τον ΕΛΤΑ συνεχίζεται είτε με στημένες διαδικασίες για τα Διαβατήρια είτε μέσα από αποφάσεις της ΕΕΤΤ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Το μέλλον του ΕΛΤΑ και οι κατακτήσει μας είναι στο στόχαστρο των ασκούμενων πολιτικών.
Είμαστε ΕΔΩ να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Εργαζομένων.
Το Ταχυδρομείο είναι δική μας υπόθεση.