ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ <<ΑΡΙΣΤΕΡΑ>> ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 Κάθε δίμηνο και μια περικοπή: Οι 12+2 περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται στις 15 των προηγουμένων...

Από που προκύπτει το <<πλεόνασμα>> αυτό;

Κάποτε η σημερινή κυβέρνηση το έλεγε ματωμένο πλεόνασμα...
τώρα τι είναι;

 

Αφού έκλεισε η πολιτική συμφωνία στη Μάλτα, έρχονται γρήγορα και οι τροϊκανοί για την τεχνική συμφωνία και σε λίγες μέρες τα ψηφίζουν κιόλας να προλάβουν...

Οι δανειστές επέστρεψαν για την υλοποίηση της συμφωνίας της Μάλτας και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι… κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... αφού

Μετά το πέρας των σκληρών και υπερήφανων «διαπραγματεύσεων» για την περικοπή 3,6-3,8 δις το ποσό θα προκύπτει από:

α/τις κύριες συντάξεις (επανακαθορισμός των παλαιών συντάξεων) και εάν δεν φτάσουν αυτές, την περικοπή και των επικουρικών (για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες-Αύγουστος 2016)

β/την μείωση του αφορολόγητου κάτω...

των 6.000 ευρώ το χρόνο. (επιβάρυνση έως και 660 ευρώ το χρόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχος και αγρότες που διατηρούν αφορολόγητο όριο…

Αλλά, των δύο νέων περικοπών στους συνταξιούχους, πέραν της περικοπής των μισθών ή την κατάργησης της ίδιας της εργασίας (ανεργία στο 25%) που επέβαλαν τα προηγούμενα μνημόνια, μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν προηγηθεί άλλες 12 περικοπές (συν άλλες 13 από το α’ και β’ μνημόνιο).

Συγκεκριμένα, για να μη χάνουμε και τη μνήμη μας:

Ιδού τα νέα μέτρα με <<αριστερό>> πρόσημο

1-Αύξηση των ορίων ηλικίας και εκθεμελίωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τον Αύγουστο του 2015.

2-Την επιβάρυνση με 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση στο ίδιο ποσοστό (από 4%) της εισφοράς υγείας στις κύριες από τον Αύγουστο του 2015.

3-Την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε 110.000 χαμηλοσυνταξιούχους τον Ιανουάριο του 2016.

4-Την μείωση των νέων (μετά τις 12/5/2016) συντάξεων έως και 30%, με ταυτόχρονη κατάργηση της σύνταξης χηρείας για συζύγους κάτω των 55 ετών και, παράλληλα, την μείωση της σύνταξης χηρείας στο 50%, την μείωση της εθνικής σύνταξης έως και 50% για αναπήρους με ποσοστό κάτω του 67% κ.α., μέτρα που ψηφίστηκαν με την α’ αξιολόγηση τον Μάιο του 2016.

5-Την μείωση του εφάπαξ κατά 24% για τις αιτήσεις που κατατέθηκαν μετά τις 31/8/2013.

6-Την αποκοπή του ποσού που ξεπερνά τα 1.170 ευρώ καθαρά (στις περιπτώσεις αθροίσματος κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ μεικτά) από 1/7/2016.

7-Νέο μικρότερο πλαφόν 2.000 ευρώ μεικτά (1750 καθαρά) στις κύριες συντάξεις και 3.000 ευρώ μεικτά  στις περιπτώσεις πολλαπλών συντάξεων.

8-Την μείωση κατά 32% των μερισμάτων των Μετοχικών Ταμείων.

9-Την μείωση στο μισό του ΕΚΑΣ στους υπολοίπους 260.000 δικαιούχους του επιδόματος από 1/1/2017.

10-Την κατάργηση, ουσιαστικά, του δικαιώματος του συνταξιούχου, έστω και με κάποιο πέναλτι, να αναζητήσει εργασία προκειμένου να βελτιώσει το εισόδημά το (πόσο μάλιστα εάν έχουν αλλάξει ουσιωδώς  οι συνθήκες της ζωής και της οικογένειά του). Από 13/5/2016 και μετά όποιος αναλαμβάνει εργασία ή όποιος συνταξιοδοτείται από μια εργασία αλλά, διατηρεί την απασχόληση στην δεύτερη (διπλοαπασχολούμενος), θα χάνει το 60% της σύνταξής του από το πρώτο ευρώ.

11-Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 6% στο 7% για τις επικουρικές συντάξεις

12-Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση να περάσει διάταξη να κόψει τις συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων μέσω της κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Σχεδόν, κάθε δίμηνο της διακυβέρνηση ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ έχουμε και μια περικοπή στους συνταξιούχους… και έπεται συνέχεια.
Στο μεταξύ αυτοί συνεχίζουν να ζούν σε άλλη χώρα ή σε παράλληλο σύμπαν για να εξακολουθούν να λένε τα ίδια παραμύθια και ψέματα.
Μη μας προστατεύετε άλλο φτάνει...