ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 31 ΓΕΝΑΡΗ 2017

 Ο κύκλος επαφών και ενημέρωσης φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτών και εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της Περιφέρειας συνεχίστηκε, την Τρίτη 31 Γενάρη 2017, με την επίσκεψη μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της ΠΟΣΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλόπουλο, στην πόλη της Λαμίας.

Ο κύκλος επαφών άνοιξε με την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Το Διαπαραταξιακό κλιμάκιο ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα   βιωσιμότητας του Ταχυδρομείου, τη συνεχιζόμενη απαξίωση του και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ταχυδρομικοί να κρατήσουν όρθιο τον Οργανισμό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος στο Κανάλι Ένα της Λαμίας και στο ραδιοφωνικό σταθμό Fm1, ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις των εργαζομένων για το παρόν και το μέλλον του Ταχυδρομείου, ανέδειξε τη σημασία του και τον καταλυτικό ρόλο του στη δημόσια ζωή της χώρας, κατέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των ΕΛΤΑ και τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στη Χαλκίδα, όπου ο κύκλος επαφών της Επιτροπής ολοκληρώθηκε με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Εύβοιας, με την συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων και εργαζομένων από όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη Συνδιάσκεψη, οι εισηγήσεις του Προέδρου και των επικεφαλείς των Παρατάξεων, καθώς και το πλήθος των τοποθετήσεων των εργαζομένων, ανέδειξαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα προβλήματα της Εταιρείας μας.

Παράλληλα δε, τέθηκαν στη διαδικασία υπεύθυνα, οι παραγωγικές μας προτάσεις μας για έξοδο από την κρίση.

Κοινός τόπος ότι, με τη συμμετοχή και τη συνοχή των εργαζομένων μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Φωτογραφικό Υλικό