ΗΡΘΑΝ ΤΑ

  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τα κενά λόγια και η κοροϊδία των Διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ εξανέμισαν την αξιοπιστία τους και δεν έχουν πλέον ακροατές ή παραλήπτη.

Από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ήδη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Ταχυμεταφορών στις 18/10 και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ στις 19/10, το οργανωμένο εργατικό μας κίνημα, με μαζικές και δυναμικές παρεμβάσεις, εμπόδισε τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών να πάρουν μονομερώς απαράδεκτες αποφάσεις που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το λειτουργικό κόστος της Επιχείρησης, πλήττουν το θεσμικό πλαίσιο και τη Δημοκρατία και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα το Συνδικάτο μας καταγγέλλει εδώ και αρκετό καιρό και αντιπαλεύει.
Εάν επιμείνουν, τους ενημερώνουμε ότι έπεται ακόμη δυναμικότερη συνέχεια.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους η προκλητική και αγοραία συμπεριφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ κατά την παρέμβαση των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η Διοίκηση, 6 μήνες μετά την τοποθέτησή της στο τιμόνι της Επιχείρησης και σε απάντηση των συνεχών καταγγελιών μας και της γενικής κατακραυγής για το ότι δεν έχει καταθέσει επιχειρησιακό σχέδιο και ουδείς γνωρίζει τι πράττει,  επιχείρησε να εμφανίσει στο Δ.Σ. μια σύνοψη επιχειρησιακού σχεδίου.

Δυστυχώς, η σύνοψη, μόνο σχέση με επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει, αφού πρόκειται για μια προχειρότητα, μια δουλειά του ποδαριού, που το μόνο που περιλαμβάνει είναι μια συνοπτική περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης της Εταιρείας.

Μια σύνοψη απορριπτέα που ξεκινά με τη δήλωση ότι η νέα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντα της ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ του έτους 2016!!!
Ήταν εδώ και δεν το ήξεραν οι άνθρωποι!
Βέβαια, δεν έχει κανένας σοβαρή αντίρρηση επ’ αυτού.
Ούτε εμείς θα διαφωνήσουμε με τον ισχυρισμό τους.
Όντως, με τα σοβαρά επιχειρησιακά θέματα δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα.
Ως εκ τούτου, μιας και το υπογράφουν κιόλας σε υπηρεσιακό έγγραφο, μήπως θα πρέπει να αναζητηθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν τις αμοιβές που έχουν λάβει ως Διοίκηση κατά το προηγούμενο διάστημα;

Υπό αυτές τις συνθήκες θέλουν, τρομάρα τους, να προχωρήσουν και στην επιλογή των νέων Διοικητικών Στελεχών, μέσα από απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες και πλήρη μυστικότητα και χωρίς να έχουν παρουσιάσει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Αντιμετωπίζουμε ξεκάθαρα Διοικήσεις που λειτουργούν απροκάλυπτα και αυταρχικά ως οι νέοι ιδιοκτήτες των ΕΛΤΑ.
Λες και η Επιχείρηση έχει πουληθεί σε αυτούς ή κάποιους πίσω από αυτούς και δεν το ξέρουμε.
Διοικήσεις που προωθούν μια προσωπική και επικίνδυνη ατζέντα.

Με υπόγειες διαδικασίες και πλήρη αδιαφάνεια επιδιώκουν να καταλύσουν το θεσμικό πλαίσιο και να εξαλείψουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, αξιοπιστίας και ορθολογισμού.

Έχοντας αποποιηθεί τον ρόλο και την ευθύνη τους για τη Διακυβέρνηση του Ομίλου, το μόνο που κάνουν είναι να περιδιαβαίνουν ανά την επικράτεια διαλαλώντας τη μία και μόνη πραμάτεια τους, τα ρουσφέτια, για την αναζήτηση κομματικοσυνδικαλιστικής πελατείας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο μας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι, απορρίπτει και θα εμποδίζει κάθε ενέργεια της Διοίκησης που εμφανώς επιβάλλεται και προωθείται από τον «παραδιοικητικό μηχανισμό» που έχει «θρονιαστεί» σε νευραλγικά σημεία των ΕΛΤΑ και υπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα εξωεπιχειρησιακά συμφέροντα.
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι, κάθε ενέργεια που θα γίνεται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς συγκεκριμένη επιχειρησιακή σκοπιμότητα θα αντιμετωπίζει και την ανάλογη αντίδραση.

Απαιτούμε την κατάθεση για διαβούλευση, το συντομότερο δυνατό, ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι στόχοι και οι διαδικασίες επίτευξής τους.

Το Συνδικάτο μας διαθέτει διαχρονικά πλήρεις και ολοκληρωμένες θέσεις τις οποίες επικαιροποιεί εγκαίρως και καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις όταν υφίσταται λόγος και γίνεται σοβαρός διάλογος.
Οι θέσεις και οι προτάσεις μας είναι πάντα δημόσιες και επικοινωνούνται κατάλληλα προς τους εργαζομένους, την εκάστοτε Διοίκηση και τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες.

Σας καλούμε όλους να επαγρυπνείτε και να είστε σε ετοιμότητα γιατί αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή που αποτελεί ζωτικό κίνδυνο για τα ΕΛΤΑ και όλους τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδριμεία.

Φωτογραφικό Υλικό