ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ (ΤΑΠ-ΟΤΕ - ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ)

    Εκδόθηκε και διανεμήθηκε στους συναδέλφους ο νέος Οδηγός Ασφαλισμένου για εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ (πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ - Εδικά ταμεία).
Είναι μία προσπάθεια και προσφορά της Π.ΟΣ.Τ. προς τους συναδέλφους για να ενημερωθούν και να κατανοήσουν όσο γίνεται καλλίτερα τις ανατροπές και αλλαγές που έγιναν τελευταία με τους ν.4336/2015 (ορια ηλικίας) και ν. 4387/2016 (υπολογισμός των συντάξεων και άλλες διατάξεις).
΄Οπως θα διαπιστώσετε δεν έμεινε τίποτα όρθιο πουθενά.
Τά όρια ηλικίας άλλαξαν μέχρι και 17 χρόνια ιδιαίτερα στις γυναίκες, οι κύριες συντάξεις πέφτουν κάτω από το 50% αναπλήρωση και με 40 έτη ασφάλισης τουλάχιστον.
Οι επικουρικές σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται πλέον, ενώ δεν υπάρχει εδώ κατώτατο ποσό σύνταξης νομοθετημένα, από την πρώτη φορά αριστερά.
Οι 14 - 15 μειώσεις των προηγούμενων μνημονιακών νόμων και κυβερνήσεων εκεί που θα καταργούνταν, αντικαταστάθηκαν με τις νέες διατάξεις λαιμητόμους μιά και έξω και οι συντάξεις έγιναν βοηθήματα και με προϋποθέσεις.
Ρήτρες βιωσιμότητας παντού και αβεβαιότητα.
Όσο υπάρχουν <<ικανοποιητικοί>> μισθοί λοιπόν, μη σκέφεστε τη σύνταξη γιατί αν δείτε τους πίνακες αλλά και τι έρχεται αργότερα, ακολουθεί φτωχοποίηση και κοινωνικό περιθώριο ιδιαίτερα για τις νέες γεννιές.
Όλα στον αέρα και παντού ερασιτεχνικοί χειρισμοί.
Βλέπετε τι γίνεται και στα ΕΛ-ΤΑ που κοντεύουν να τα διαλύσουν μέσα σε λίγο διάστημα,
αυξάνοντας τα έξοδα με δυαδικές εξουσίες, περισσότερα μέλη συμβουλίων με άσχετα άτομα αρκεί νάναι ημέτεροι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  και ο θεός βοηθός....
Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο γιατί δεν είναι βιώσιμη αυτή η πολιτική και έχουμε οδηγηθεί στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική χρωκοπία ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θίγεται κανείς.
Τέτοια ανικανότητα, προπαγάνδα και παραμύθι, ψέμα και ασχετοσύνη σε κάθε επίπεδο, δεν έχουμε ξαναζήσει.

Όπως πάντα τονίζουμε, κανένας Οδηγός Ασφαλισμένου, όσο πλήρης και αν είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους επίσημους φορείς ενημέρωσης και απονομής της σύνταξης που είναι τα ταμεία.
Για το λόγο αυτό ΠΑΝΤΑ η διασταύρωση των πληροφοριών με τα ταμεία είναι απαραίτητη αφού οι νόμοι και οι εγκύκλιοι χρήζουν ερμηνειών μετά από δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολουθούν πολλές φορές.

    Για να διαβάσετε ολόκληρο τον Νέο Οδηγό Ασφαλισμένου πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

                           uplds/file/odigosAsfalismenou.pdf