ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

 Δυναμική παρέμβαση – ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει για το μέλλον του Ταχυδρομείου, η απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ για ανάκληση του διευρυμένου ωραρίου τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα δεκάδων Ταχυδρομικών καταστημάτων στην Αθήνα και σε τουριστικούς προορισμούς (Ρόδος, Κέρκυρα), έγινε σήμερα το πρωί στο Ταχυδρομικό κατάστημα Συναλλαγής Ακροπόλεως από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΤ και από εργαζόμενους Ταχυδρομικούς.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ μιλώντας σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή «Σκάι τώρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «το  διευρυμένο ωράριο αποτελεί βασικό στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΛΤΑ, που υπαγορεύεται από τις ανάγκες των πολιτών, των πελατών- επιχειρήσεων και της τουριστικής κίνησης».

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη και σκόπιμη την συγκεκριμένη απόφαση, «αυτή η απόφαση ευνοεί κάποιους, τον ανταγωνισμό, καθώς οδηγεί σε δραματική μείωση των εσόδων», του προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς παραχωρεί ζωτικό χώρο στις ιδιωτικές εταιρείες courier και κατέρριψε τα επιχειρήματα-δικαιολογίες της Διοίκησης, ότι η απόφαση της υπαγορεύτηκε από την έλλειψη προσωπικού.

«Δεν σχετίζονται τα ελλείμματα προσωπικού με την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργεί εκ των ενόντων, παίρνουν τη βάρδια την πρωινή και τη βάζουν το απόγευμα. Ακόμη το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα και στις τουριστικές περιοχές, δεν σχετίζεται με την έλλειψη προσωπικού στην Κάλυμνο, στους Λειψούς και στις δυσπρόσιτες περιοχές».

«Αντίθετα έχουμε καταφέρει με την απογευματινή λειτουργία να αυξήσουμε τον τζίρο κατά 20%, τα δε έσοδα περίπου στα 500.000 ευρώ μηνιαίως στην Αττική και γύρω στα 30 εκατ. ευρώ Πανελλαδικά.

Τώρα η απόφαση αυτή, μας οδηγεί σε μια δραματική συρρίκνωση του Δικτύου, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε διεύρυνση, όπως το υπαγορεύουν οι ανάγκες της αγοράς, να επεκταθούμε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, πράγμα που αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΛΤΑ. Έτσι θα έπρεπε να προχωρήσουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ.

Κλείνοντας ζήτησε από τη Διοίκηση να πάρει πίσω την απόφαση, να αρχίσουν ξανά τα καταστήματα να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και να πάμε παραπέρα τον Οργανισμό με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως προβλέπει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του ΕΛΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ"
( ΣΤΟ 9.30 ΤΟΥ VIDEO) ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Φωτογραφικό Υλικό