ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Σε συμβολική κατάληψη του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ της Ρόδου, προχώρησε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016,  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Νομού Δωδεκανήσου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση των ταχυδρομικών καταστημάτων της Ρόδου και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου.

Το σωματείο ζητά την άμεση ανανέωση των 14 συμβάσεων οι οποίες έληξαν, την ενίσχυση γραφείων τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου και την άμεση αντικατάσταση των 16 συμβάσεων μέσω ΑΣΕΠ που λήγουν τον επόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μανώλης Φραντζής, μίλησε στους δημοσιογράφους για τα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. και καυτηρίασε το γεγονός πως κανείς από τους Κυβερνητικούς βουλευτές δεν ενδιαφέρθηκε για αυτά.  

«Ο λόγος που επικαλέστηκαν  για την λήξη των 14 συμβάσεων ήταν πως αυτές ήταν παράνομες. Χθες η διοίκηση, ανανέωσε δύο από τις 14 συμβάσεις. Η μια ανανέωση έγινε για το κατάστημα των Λειψών προκειμένου να επαναλειτουργήσει και η άλλη για το κατάστημα της Καλύμνου, όπου το μισό νησί δεν παίρνει την αλληλογραφία του. Αν αυτές οι 14 συμβάσεις ήταν, όπως ισχυρίζονται παράνομες, τώρα με την ανανέωση των δύο συμβάσεων, δεν παρανομούν; Να προχωρήσουν λοιπόν και στην επαναπρόσληψη των υπόλοιπων 12 συναδέλφων και στην πρόσληψη άλλων 5 για τα τουριστικά καταστήματα. Η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι χάνονται χρήματα, η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει και οι τουρίστες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.. Η απώλεια των εσόδων θα φανεί στο τέλος της χρονιάς, όταν θα κλείσουν τον ισολογισμό και θα διαπιστώσουν πόσες χιλιάδες ευρώ θα έχουν χάσει από τα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Φραντζής.

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρός του του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, και μέλη της Διοίκησης του που στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι, «συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, απεστάλη προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η ακόλουθη επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια στα Ταχυδρομικά Καταστήματα του νομού Δωδεκανήσου έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότερα από εξήντα άτομα . Μέρος αυτών των ελλείψεων τα ΕΛΤΑ τις κάλυπταν με προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και ΑΣΕΠ. Και ενώ η τουριστική περίοδος στα νησιά μας έχει αρχίσει, αντί να υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, την Μεγάλη Πέμπτη για να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης,  η νέα Διοίκηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 14 ατόμων. Με αυτή την απόφαση τα μονοπρόσωπα Γραφεία στους Λειψούς και Αγαθονήσι έκλεισαν. Δεν τίθεται θέμα μείωσης κόστους αλλά πολλαπλασιασμού αυτού αφού η απόσπαση μιας εβδομάδας ενός υπαλλήλου υπερβαίνει το μηνιαίο κόστος του υπαλλήλου με σύμβαση έργου. Επίσης μια δεύτερη παράμετρος είναι η υπολειτουργία του Γραφείου από το οποίο αποσπάται ο υπάλληλος.
Με την απόφαση αυτή διαλύονται Γραφεία όπως της Καλύμνου από το οποίο σταμάτησαν 4 άτομα και άλλα υπολειτουργούν ( Παραδείσι, Καλυθιές Αντιμάχεια, Κ.Κατ.Κω ).
Επίσης, η καθυστέρηση της προκήρυξης για την  αντικατάσταση άλλων 15 συμβασιούχων που λήγουν τον επόμενο μήνα αποδυναμώνει τα γραφεία και λόγω τουριστικής περιόδου και αδειών (Λίνδος, Κέφαλος, Νίσυρος, Έμπωνα, Ιαλυσός, Κ. Κατ. Ρόδου, Ρόδος 2, Αφάντου , Αρχάγγελος, Γεννάδι, Μ. Δ. Ρόδου, Λέρος Πάτμος, Κάσος, Μεγίστη) αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα και ταλαιπωρία σε συναλλασσόμενους,  ντόπιους και τουρίστες, σε όλα τα Γραφεία  στη Δωδεκάνησο.
Για την ικανοποιητική λειτουργία των Γραφείων χρειάζονται τουλάχιστον 35 προσλήψεις εποχικού προσωπικού.  Αναμένουμε άμεσα τη στήριξη σας σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα του νομού μας.
Η λύση που προτείνουμε είναι ανανέωση των 14 συμβάσεων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, και έως ότου βγει η νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ να μετατραπούν και οι άλλες 15 συμβάσεις συν έξι επιπλέον σε συμβάσεις μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


 Πηγές: www.dimokratiki.gr και εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ

    

Φωτογραφικό Υλικό