ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΤΑΠ ΟΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή συνάντηση των Ομοσπονδιών ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ και των Συλλόγων Συνταξιούχων των Οργανισμών αλλά και των Εργαζόμενων και Συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, αναλύθηκε το πρόβλημα που ο Νόμος 3833/2010 με το άρθρο 4 δημιουργεί.
Πέρα από τις ανάλγητες περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα, την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και άλλα ζητήματα που ο Νόμος αυτός ως «Μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και εισοδηματική πολιτική έτους 2010!!!» ορίζει, θεωρούμε ότι στοχοποιεί αλλά και εντέχνως διαβάλλει τους συνταξιούχους του κλάδου ΤΑΠ-ΟΤΕ. Μια στοχοποίηση που πιστεύουμε ότι γίνεται εσκεμμένα για να δρέψει  κίνηση κοινωνικού αυτοματισμού.
Παράλληλα η συστηματική και ψευδή εικόνα που τα ΜΜΕ μέσω «Ειδικών» και επαϊόντων προβάλλει, μας αγανακτεί γιατί κάποιοι συνειδητά παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής και νόμιμης πληροφόρησης.
Προκειμένου να προασπίσουμε το δίκιο των εργαζομένων και συνταξιούχων που εκπροσωπούμε, θα εναντιωθούμε σε όσους συστηματικά και χωρίς νομιμοποίηση μιλούν για εμάς χωρίς εμάς.
Παράλληλα θα κινηθούμε δυναμικά προς τα αρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να καταργήσουμε στην πράξη το νομικό ανοσιούργημα. Και σε περίπτωση έκδοσης οποιασδήποτε απόφασης ή ΚΥΑ που θα υλοποιεί την περικοπή των συντάξεων,  θα κινηθούμε και δικαστικά γιατί θα παραβιάζουν συνταγματικές διατάξεις αλλά και διατάξεις υπερνομοθετικής ισχύος.
Αποφασίστηκε ομόφωνα :
1.    Η δημιουργία ευέλικτης Επιτροπής που θα συντονίσει τον αγώνα.
2.    Η Επιτροπή αυτή θα συναντηθεί δυναμικά με τους Φορείς που χρειάζεται καθώς επίσης και με τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
3.    Να προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας (12-3) στους χώρους των Ομοσπονδιών για την Τρίτη 23/3/10.
4.    Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία την Τρίτη 23/3/10 στις 13.00 στο Υπουργείο Οικονομίας .
5.    Να δρομολογηθούν και άλλες κινηματικές εκδηλώσεις είτε σε συνδυασμό και με άλλους Φορείς είτε μόνο των εχόντων σχέση με το πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.
6.    Να γίνουν κοινές ενημερώσεις στους χώρους εργασίας και σε Νομούς που οι Σύλλογοι Συνταξιούχων θα προκρίνουν, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα.
7.    Να κινείται η Επιτροπή άμεσα εναντίον όσων «Ειδικών» ή «μη» συκοφαντούν ή σκοπίμως ψεύδονται επί πραγματικών στοιχείων.


ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΟΠΟΚΟΠ
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ,ΤΑΠ-ΟΤΕ