ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Συνάδελφοι,

Μετά τις απειλές και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης,

Μετά τις αποσπάσεις express στα νησιά λόγω της άρνησης προσλήψεων και της εμμονής κάποιων για την μη ανανέωση των συμβάσεων στα γραφεία και συνεπώς την υποβάθμιση του Δικτύου και της εξυπηρέτησης των πολιτών στην πιο ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας,

Μετά την εγκύκλιο της Διευθύντριας Προσωπικού, με την οποία απειλούνται οι συνάδελφοι που δεν τελείωσαν την εκπαιδευτική «ενότητα» με μεταθέσεις σε χειρόγραφα καταστήματα ή στη διανομή,

Μετά τις πρωτόγνωρες διαδικασίες που καταστρατηγούν το θεσμικό μας πλαίσιο και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην οποία αναγράφεται ότι, η «συμμετοχή των μισθωτών σε σεμινάρια εκτός νόμιμου ωραρίου, εφόσον επιβάλλεται υποχρεωτικά, συνιστά υπέρβαση των νόμιμων ορίων εργασίας και πρέπει να είναι αμειβόμενη», αφού οι συνάδελφοι ήδη καταστρατηγούν το ωράριό τους και αναγκάζονται σε νέα υπερεργασία το απόγευμα.

Μετά από αυτό το προγκρόμ, τα Σωματεία της Αθήνας και Πειραιά μαζί με την Π. Ο. Σ. Τ. κατέστησαν σαφές στους διοικούντες, ότι δεν θα ανεχθούν καμία παράβαση του θεσμικού πλαισίου, καμία περαιτέρω προσβολή και απειλή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δίνουν ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο τους για τη διάσωση του ΕΛΤΑ.

Με την ευκαιρία της παράστασης, οι εκπρόσωποι των Σωματείων διένειμαν στα υπηρεσιακά στελέχη (πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΤΑ, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ, Γενικούς Διευθυντές και άλλα υπηρεσιακά στελέχη) εφημερίδα για ενημέρωσή τους, σαν ανταπόδωση στην διακοπή διανομής των εφημερίδων στο Συνδικάτο, που επί δεκαετίες είχε καθιερωθεί και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, γιατί έτσι μας προστατεύουν από την παραπληροφόρηση .

Εμείς από την πλευρά μας για να μην βρεθούν και οι ίδιοι στον φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης από αλλότρια έντυπα, καθημερινά θα τους διανέμουμε το συγκεκριμένη έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα.