ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Ο Αναπληρωτής Υπουργος Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στην πληρωμή συντάξεων μέσω ΕΛΤΑ δήλωσε:

«Τα ΕΛΤΑ κατέβαλαν μόλις σε τρεις, αντί για οκτώ ημέρες, όλο το ποσό της σύνταξής, σε μετρητά, στο σπίτι, σε συνολικά 489.443 δικαιούχους.

Αυτές τις δύσκολες ημέρες για τους πολίτες και για τη χώρα αναδείχθηκε και τεκμηριώθηκε ο σημαντικός και αναγκαίος ρόλος των δημοσίων υπηρεσιών και των δημόσιων φορέων και η κοινωνική τους διάσταση. Δόθηκε η απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία για την ιδιωτικοποίηση των Ταχυδρομείων, των Αστικών Μεταφορών, των Εταιρειών Ύδρευσης, την Δημόσιων Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, στο αντίποδα της αναβάθμισης και του εξορθολογισμού της λειτουργίας τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, στις Αστικές Συγκοινωνίες, στην ΕΥΔΑΠ και σε όλους τους Δημόσιους Φορείς του Υπουργείου για τη λειτουργία και τις προσπάθειες τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες».

Για την καταβολή των συντάξεων, η συμβατική υποχρέωση των ΕΛΤΑ ήταν να γίνει εντός των 8 πρώτων ημερών. Όμως οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία με συντονισμό, υπερπροσπάθεια, με πλήρη ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό κατάφεραν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να  γίνει η διανομή σε μόλις 3 μέρες. Επίσης, ανταποκρίθηκαν στη αυξημένη διακίνηση χρηματικών ποσών με επιταγές, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο εξυπηρέτησης των επαγγελματιών, αλλά και ιδιωτών.