Η συνάντηση του Γεν. Γραμματέα της UNI EUROPA με εκπροσώπους ομοσπονδιών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου,  στα γραφεία της ΟΤΟΕ, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της UNI EUROPA κ. Oliver Roethihg και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της UNI GLOBAL κ. Make Sanderland, με μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣΤ, καθώς και με εκπροσώπους από άλλες Ομοσπονδιες (ΟΤΟΕ, Ο.Α.Σ.Ε, Ο.Ι.Υ.Ε κ. αλ.). 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών της UNI EUROPA με τους συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να αναλυθεί η σημερινή κατάσταση της αγοράς εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι υπό συνθήκες βαθειάς ύφεσης και ανεργίας και οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων σε Εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στην ομιλία του ο Γεν. Γραμματέας της UNI EUROPA  εξέφρασε την αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στους εργαζόμενους στην Ελλάδα, στους αγώνες του εργατικού μας κινήματος ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τόνισε την αναγκαιότητα για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως μοναδική ασπίδα για τη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

«Τα Συνδικάτα της Ευρώπης, είπε, ζητάμε από τους εργαζομένους και τα Συνδικάτα στην Ελλάδα να εκπονήσουν τεκμηριωμένες προτάσεις που θα δίνουν διέξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές και θα λύνουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ασκούμενες πολιτικές λιτότητας. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προώθηση των προβλημάτων σας στις δικές μας Κυβερνήσεις». 

Τόνισε δε την αναγκαιότητα της διατύπωσης αυτών των προτάσεων, καθώς στο Συνέδριο της UNI EUROPA που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στη Ρώμη, να υπάρχει εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάστασης των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας για να καθοριστούν οι κοινές δράσεις των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των άλλων Ομοσπονδιών.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΤ Αντώνης Κληρονομάκης  μίλησε για την υπάρχουσα δυσχερή κατάσταση της χώρας μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και για το χώρο του Ταχυδρομείου, κατάσταση που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των κοινών δράσεων του Συνδικάτου μας με την UNI για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Φωτογραφικό Υλικό