ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις που προέκυψαν από το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» της Κυβέρνησης και κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ και αποφάσισε ομόφωνα:
-Απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι η κορυφή του παγόβουνου και θα είναι μακράς διάρκειας και έντασης.
-Ενίσχυση των πρωτοβουλιών και συντονισμό της δράσης μας, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ, για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων του Πολυνομοσχεδίου.
-Συνεχή αξιολόγηση των ακροφιλελεύθερων, καπιταλιστικών πολιτικών και των οικονομικών δεδομένων που επιβαρύνουν τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, διευρύνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι κεντρικών και στρατηγικών επιλογών.
Είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προδιαγράψει το μέλλον και να αποφασίσει ερήμην μας.
Οριοθετούμε την κάθετη αντίδραση μας σε όλο το πακέτο των οικονομικών και πολιτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου.
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Παναττική στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην 24ωρη Γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη.
Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε τις αντεργατικές ρυθμίσεις και να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που λεηλατούν τις ζωές μας και τα δικαιώματα μας.